Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Obviněného hejtmana čeká kobereček u Sobotky. Premiér ho vyzval k rezignaci

Autor: zst, ČTK - 
15. října 2015
19:07

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se chce rázně vložit do aféry, která se za poslední dny rozrostla kolem hejtmana Olomouckého kraje a jeho stranického kolegy Jiřího Rozbořila. Ze summitu EU, který řeší uprchlíky, Sobotka vzkázal, že se chce s obviněným hejtmanem vidět hned po návratu z Bruselu.

Premiér vyzval hejtmana k rezignaci, ten se ale vykrucuje. Proto chce Bohuslav Sobotka zasáhnout razantněji a obviněnému členovi sociální demokracie domluvit osobně. "Situaci kolem obvinění hejtmana Rozbořila budu řešit zítra po návratu z Bruselu.V Olomouci se sejdu s hejtmanem i s vedením krajské org. ČSSD," vzkázal z Bruselu.

V olomoucké korupční kauze, která se v úterý dostala na veřejnost při domovních prohlídkách v Olomouci i Praze, policie obvinila čtyři lidi, z toho dva policejní důstojníky. Tři z obviněných skončili ve vazbě. Na svobodě policie stíhá právě olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila z ČSSD, který zatím neodstoupí, i když ho k tomu vyzval šéf strany a premiér Bohuslav Sobotka. Obviněným hrozí až deset let vězení.

Vyšetřování se dotýká několika kauz

Podle webu neovlivni.cz se policisté zajímají hned o několik kauz. Tamní policie měla například účelově stíhat podnikatele Jaroslava Králíka, tlačit na primátorovu náměstkyni Hanu Kaštilovou Tesařovou zabavováním majetku, varovat známého podnikatele Kysely před policejní razií spojenou s provozováním městského aquaparku nebo ovlivňovat kauzu akcií v držení města Olomouc. Za vším měli stát především Ivan Kadlec, podnikatel a přítel exministra Ivana Langera, a Karel Kadlec, šéf olomouckého policejního ředitelství.

Sám Rozbořil "má na triku" podplácení při dotacích na dostavbu jezdeckého areálu Lazce v Olomouci.

byvalyvoliccssd4 ( 17. října 2015 21:06 )

Proč by měl odstoupit? Co vyřeší náhrada jednoho socanského zloděje jiným socanským zlodějem.

rudyptak48 ( 15. října 2015 20:07 )

OLOMOUCKÝ HEJTMAN Náš pan hejtman Rozbořil, hejtmanství nám rozložil. Známý odér se sem line, ten syreček, ten už hnije. Farmu zvířat založil, Orwellův sen podpořil. Kdo je teď to hlavní prase? Íčko již v tom jede zase.

rodrigues ( 15. října 2015 20:06 )

Však jsi Bohumile v politice mnoho let (žel), takže víš, že kradete všichni...tebe jen kálí, že se nechal někdo chytit...a pech je, že zrovna z tvojí partaje.

handgood ( 15. října 2015 20:05 )

Tenhle hejtman celý život nic nedělal a zneužíval práci svých spolupracovníků a podřízených a to všude kde pracoval (Moravské železárny, Kaufland, Fakultní nemocnice). Všichni jeho podřízení mu to ze srdce přejí. Konečně i na tohoto nefachčenka a intrikána, který se zajímal hlavně o šikovné a pohledné holky, došlo. Nechápu, jak mohl zastávat úřad hejtmana? Vždyť to byl jenom stříhač pásek a účastník různých oslav. Takového člověka není škoda. Divím se, že mu to až doteď procházelo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa