Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ovčáček: Zeman hrál šachy sám se sebou a prohrál!

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman  (Autor: ČTK, Profimedia)
Autor: šim - 
18. března 2015
11:18

Mnozí by mysleli, že dělat mluvčího prezidentu Miloši Zemanovi musí být po čertech nevděčná práce. Jiří Ovčáček si v tom však libuje, s prezidentem má, jak se zdá, přátelský vztah. V Hyde Parku České televize tak na prezidenta prozradil, jak hlava státu hraje šachy sama se sebou...

To, že prezident Zeman rád hraje šachy, není žádné tajemství. Dokonce ani to, že je hraje sám se sebou. A jak si stojí? „Pan prezident mě v neděli aktuálně informoval, že se mu podařilo prohrát sám se sebou,“ řekl Ovčáček v úterním Hyde Parku.

Není to však tak, že by Zeman u šachového stolku na zámku v Lánech vysedával hodiny. „Vždycky zahraje pár tahů a pak se opět věnuje svému programu,“ popsal s úsměvem jeho mluvčí, který s prezidentem tráví občas i svůj volný čas. Jak prozradil nedávno na chatu v redakci Blesk.cz, poslouchají spolu například hudbu, konkrétně písně Karla Kryla.

Nutno dodat, že Ovčáček nyní moc volného času nemá. Hodně ho totiž tráví pátráním v archivech po údajném článku Ferdinanda Peroutky, který měl nést titulek Hitler je gentleman, na který se odvolal Miloš Zeman ve svém projevu na konferenci pořádané k 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi. Historici v následné reakci opakovaně uvedli, že žádný takový článek neexistuje. Přesto to Ovčáček nevzdává.

„Vůbec nevím, zda ten článek naleznu, jestli tam bude (věta Hitler je gentleman) nějakou jinou formou nebo jinou formulací,“ řekl Ovčáček v Hyde Parku s tím, že do pátrání investuje vlastní peníze, aby neutrácel peníze daňových poplatníků. Výsledky svého pátrání prý oznámí do června, možná dříve.

V reakci na divácký dotaz, zda nemá problém s obhajováním a vysvětlováním skandálních a provokativních výroků prezidenta, odpověděl záporně. „Pan prezident se netají tím, že říká provokativní věci. Já jsem také takovým drobným provokatérem, takže v tom se trošku doplňujeme,“ odpověděl s tetelivým úsměvem prezidentův mluvčí.

Video Zemanův mluvčí Ovčáček: Jsem voják v první linii, ale nedělám to pro slávu - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

sars ( 18. března 2015 13:52 )

 Smidders a Montgomery Burns, seriál Simpsonovi. ..jedno a totéž. .

raduzkaxxx ( 18. března 2015 13:46 )

A tiskový mluvčí si to ověřil nebo nemá čas a hledá ještě články Peroutka či zjišťuje jak to má už Mynář s bezpeč. prověrkou - takový malý svatební dárek od Zemana , když už jsou na tykačku s nevěstou

zauber ( 18. března 2015 13:34 )

Stejně se divím a nechápu, že to Miloš prohrál. To snad musel být fakt vožralej.

abaron ( 18. března 2015 13:27 )

ja mám jednu remízu a jednu výhru na pc ten zvyšok bol iba testovanie programu jestli to funguje

1nostradamus1 ( 18. března 2015 12:52 )

Sex oddaluje demenci a bystří mozek! Potvrdil to výzkum vědců

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa