Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Veleba o ČT: Živě chci Ovčáčka, za kastraci Zemana platit nehodlám! Mám 500 stížností

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
11. března 2015
18:47

Senátor Jan Veleba zuřil. Česká televize nás stojí moc peněz, pouští dekadentní pořady, za které Veleba nechce platit, nevysílali živě tiskovku prezidenta, tedy prezidentova mluvčího. A mluvčí v ČT dělá navrch žena, která pracovala pro Schwarzenberga... Předseda SPO a Zemanův stoupenec Veleba předvedl na internetové televizi podivuhodný výkon!

Moderátor Martin Veselovský na Jana Velebu občas jen nevěřícně koukal. Senátor se stal hostem projektu DV TV a řeč byla o České televizi a o tom, jak plní své funkce veřejnoprávního média. „Pokud to bude tak, jak je to teď, tak je na místě diskuze, jestli tak malá země, jako jsme my, má mít veřejnoprávní média za tyto náklady – 7 miliard korun u České televize s tím výkonem, jaký ČT předvádí,“ říkal Veleba, který v Senátu předložil novelu zákona o televizních a rozhlasových poplatcích. Žádá, aby část lidí poplatky nemusela platit. „Chtěl bych, aby se ČT trošku zamyslela nad svou činností a slezla z toho piedestalu,“ uvedl Veleba a navázal na slova Miloše Zemana o zrušení poplatků pro ČT.

Veleba: Co jiného má hrát ČT živě než tiskovky Hradu

Samotnému Velebovi se prý za některé pořady platit nechce. Obzvlášť za ty dekadentní, dle jeho názoru úpadkové... Veleba jeden z nich zmínil konkrétně. Jde o český komediální pořad a nekorektní pásmo skečí. „Pečený sněhulák, pořad ve veřejnoprávní televizi, který pojednává o tom, jak prezidentu republiky bude odňatý penis a změní se mu pohlaví, tak jistě uznáte, že já na toto peníze dávat nemusím,“ říkal v DV TV Veleba.

Řeč se však stočila i na legendární a kvalitní britský komediální projekt Monty Pythonův létající cirkus. „Neznám, já se na Českou televizi vůbec nedívám. Já nejsem Angličan, já žiju v ČR. Za tyto dekadentní pořady... Já to nechci. Vy možná jo, já to nechci,“ opakoval své přesvědčení Veleba, který platí za jednoho z nejzanícenějších stoupenců současného prezidenta Miloše Zemana.

Velebu značně popudilo, že ČT neodvysílala živě tiskovou konferenci Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka a dala přednost jinému programu. „Česká televize zašla tak daleko, že neodvysílala tiskovou konferenci hlavy státu prezidenta republiky. Asi tisková konference hlavy státu není důležitá. I když tam byli,“ rozčiloval se Veleba. Upozorňoval na to, že do teď byly živé přenosy v tomto případě obvyklé. Moderátor Veselovský, dříve sám zaměstnanec v ČT, jej opravil, že nešlo o tiskovku prezidenta, ale jeho mluvčího. Veleba to označil za hru se slovy. „Pane Veselovský, nedělejte si ze mě legraci,“ reagoval již podrážděně.

Kritizoval pohlednou mluvčí ČT. Kvůli knížeti

Veleba se také pustil do kritiky údajné provázanosti ČT se Zemanovým rivalem z prezidentské volby. Problém je totiž podle něj i v Radě ČT. Nejenže neplní, dle Veleby, svou roli, ale... „Rada je navolena tak, jak je navolena... Gros je tam ještě z té doby, kdy tady vládl Karel Schwarzenberg... Tedy ovlivňoval velmi silně přes Miroslava Kalouska,“ uvedl Veleba. Kritice podrobil i mluvčí ČT Alžbětu Plívovou. „Dřív mluvčí TOP 09 a Karla Schwarzenberga. To o něčem vypovídá. To není v demokratické společnosti košer. Karel Schwarzenberg byl protikandidátem na prezidenta republiky. To vypovídá o hodně věcech... Není etické, aby dělala mluvčí generálního ředitele veřejnoprávní televize,“ rozčílilo dále senátora Velebu.

dr.x.crement ( 17. března 2015 16:21 )

Přátelé,pokud sleduji TV či rozhlas,tak spotřebovávám elekřinu,čili platím DPH.Tož státu už platím,netřeba ještě extra daně za přijímač.Přátelé,zrušme společně tyto zbytečné poplatky ,peníze se dají utratit za lepší věci!

tgbb. ( 13. března 2015 12:17 )

Ale co solidarita?

tgbb. ( 13. března 2015 12:16 )

nechce platit televizi, ale musí. Já nechci platit hradního vožralu, který mou vlast extrémě poškozuje, ale také musím.

tgbg ( 12. března 2015 18:57 )

Pan Veleba nehodlá platit za kastraci Zemana!!!Jako člen agrární komory by měl vědět, že kastrace Zemana je zbytečná. Je to impotent.

dzery ( 12. března 2015 10:15 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa