Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kancléř Mynář si to spočítal: Nejdřív dítě, potom NEprověrka

Autor: Jaroslav Šimáček - 
23. ledna 2015
12:45

Hradní kancléř Vratislav Mynář čeká na bezpečnostní prověrku. To se však poněkud protáhne, prý minimálně o půl roku. A tak by dříve než prověrka měla být svatba i narození syna, kterého Mynář čeká s pohlednou moderátorkou Alexandrou Noskovou.

Mynář dodal podklady Národnímu bezpečnostnímu úřadu (NBÚ), prověřovat ho však bude i tajná služba. Během procesu udělení prověrky však u Mynáře došlo k řadě prodlev, upozorňuje Právo. A tak se Mynář dočká prověrky patrně nejdříve v létě! „Podle mého výkladu prověrka probíhá standardně,“ tvrdil přitom Mynář minulý týden Lidovým novinám. Podle informací Práva však kancléř nebyl ohledně své prověrky příliš aktivní a prokazoval nebývale zdlouhavý přístup.

Právo tvrdí, že Zemanova kancléře „popohnali“ až paragrafem zákona o ochraně utajovaných informací a bezpečnostní způsobilosti, kdy žadateli o prověrku hrozí padesátitisícová pokuta v případě, že „ztěžuje postup řízení, zejména tím, že se bez závažných důvodů nedostaví na písemnou výzvu.“ Po tomhle upozornění prý Mynář začal spolupracovat aktivněji. Zbývající podklady k řádnému šetření však kancléř dodal až ke konci loňského roku, a tak se rozhodnutí o prověrce oddálilo.

Vezme si ho i bez prověrky

Mynář však podle všeho na bezpečnostní prověrku zas tolik nespěchá. Co však nepočká, je blížící se termín jeho těhotné partnerky Alex, se kterou čeká syna. Narodit by se měl v červnu.

Pro svou novou rodinu si rozvedený kancléř chystá rozlehlé zázemí. Na Praze 10 koupil výhodně za 5,5 milionu od Janouškova advokáta prvorepublikovou vilu. Otázka stěhování je ale ve hvězdách, podle kancléře bude zapotřebí totální rekonstrukce. To už možná bude dříve ona prověrka!

Zato svatba s moderátorkou ČT by se měla uskutečnit již 28. února. A to na Moravě v Osvětimanech, kde má Mynář sportovní areál a s bývalou manželkou tam provozoval penzion. Pohledná Alex si tak svého milého vezme i bez prověrky.

.abcd.abcd. ( 23. ledna 2015 23:24 )

Krakonos500 je z.m.r.d.

kung-fu-jane ( 23. ledna 2015 22:54 )

Kmotr, je to Lotr

milosuvadvokat ( 23. ledna 2015 21:29 )

má zelenou

lev1 ( 23. ledna 2015 20:26 )

Nezvratný dement Schwarzenberg se zase projevil a utvrdil přesvědčení národa, že výkvět kretenizmu jako je TOP09 nemůže přece nikdo volit

jentakjen.voght... ( 23. ledna 2015 14:21 )

Dřív než mě budete soudit a soudit můj život obuj si mé boty a projdi mou cestou, projděte mou minulost, ty má lásko z vegety pociť mé slzy, zažij mou bolest, projdi roky, které jsem prošel já. Zakopni na každém kameni na kterém jsem zakopl já !!!! Za každým vstaň a jdi dál, tak jak jsem to udělal já!!! A až potom můžeš soudit mé chování a tvrdit že mne znáš......... a pokud ti bude na té cestě úzko otoč se jako já čelem ke slunci a všechny stíny budeš mít za zády...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa