Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kancléř Mynář přestavěl za 30 milionů dům: Má hrad pod Hradem!

Autor: Eva Pospíšilová - 
13. ledna 2015
05:44

Přespává v ubytovně Pražského hradu za nízký nájem, ale mohl by bydlet jako král. Zemanův kancléř Vratislav Mynář (47) si za 30 milionů přestavěl středověký dům v podhradí. Takhle vypadá uvnitř!

Mynářův čtyřpatrový dům na Jánském vršku září do dálky novotou. Ta na vás dýchne i při vstupu do budovy. „Rekonstrukce skončila teprve nedávno, tak měsíc, dva zpátky,“ řekl Blesku člověk, který měl možnost seznámit se s detaily oprav a teď je pod zárukou naprosté anonymity poskytl exkluzivně Blesku.

Kompletní rekonstrukce čtyři sta let starého domu měla podle zdroje přijít na třicet milionů korun. „Dělaly se nové podlahy, schodiště, zábradlí. Každý z osmi bytů je vybaven koupelnou se sprchovým koutem, kuchyní. Dva byty v nejvyšším patře mají ještě druhou koupelnu s vanou,“ vylíčil Blesku zdroj s tím, že naprosto úchvatný na bydlení u Mynáře může být výhled. „Z některých bytů je i z toalety vidět na Pražský hrad, petřínskou rozhlednu,“ popsal. Za nevýhodu označil naopak parkování. Dům je totiž bez garáží a nechat auto v úzké uličce není jen tak.

 

Dům na Jánském vršku získal Mynář v roce 2006. Koupil jej částečně od restituenta a částečně od města celkem za 12 milionů korun, aby jej o rok později soudní znalec ocenil na více než dvojnásobek – 28 milionů korun. Kancléř toho využil k navýšení kapitálu firmy VV Invest, jejíž anonymní akcie vlastnil. Do domu investoval zmíněných 30 milionů. Před Vánoci pak koupil v pražských Strašnicích vilu za 5,5 milionu korun. I tu se chystá podle vlastních slov rekonstruovat za 10 až 15 milionů.

A kde na to všechno Zemanův kancléř vzal? Buď měl hodně našetřeno z doby, kdy podnikal v odpadech a vymáhání pokut v dopravním podniku, nebo jeho lyžařský areál v Osvětimanech vynáší jako menší Špindl…

Mynářův účet

Dům na Jánském vršku, Praha: Mynář zaplatil 12 milionů. Odhad tržní ceny až 70 milionů

Vila ve Strašnicích, Praha: Mynář zaplatil 5,5 milionu. Odhad tržní ceny 12 milionů

Areál v Osvětimanech, Zlínsko: Mynář zaplatil ??? (dotace státu a EU 37,5 milionu). Odhad tržní ceny 50 milionů

Rekonstrukce domu na Jánském vršku: 30 milionů, podle zasvěcených

Celkem: Mynář zaplatil min. 47,5 milionu. Jako podnikatel vydělal ???. Jako kancléř vydělal: ???

johnbee ( 20. ledna 2015 16:48 )

Naše media kde mohou, tak se otírají o Zemana i přes jeho kancléře. Neptají se, když koupil Mynář dům za 5mi. a jeho prodávající taky za 5mil., tak proč předposlední prodávající tolik slevil. Vinen je jen Mynář, který až jako druhý v řadě dobře koupil. A Mynář je truhlík, který se jen omlouvá. Kdyby byl jako Dalík, který řekl že nikomu po jeho majetku nic není tak má klid. Myslím si, že Mynář v různých kšeftech nesahá Dalíkovi ani po kotník. To samé platí i vůči kancléřovi pana Havla. Ten přišel k majetkům podle Rakouského práva, které se aplikovalo!!!!! v Čechách.

gig3 ( 13. ledna 2015 22:59 )

Zkus ho mít taky.

gig3 ( 13. ledna 2015 22:59 )

gig3 ( 13. ledna 2015 22:58 )

Ty snad kradeš, že hájíš tak očividnou zlodějnu.

gig3 ( 13. ledna 2015 22:58 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa