Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mynářova vila: Cenu pro něj vyjednali Zemanovi sponzoři!

19. ledna 2015
10:04

Jedna podezřelá okolnost za druhou! Hradní kancléř Vratislav Mynář nejenže koupil strašnickou vilu od advokáta Romana Janouška za hubičku, ale k výhodnému obchodu mu dopomohli advokáti, kteří byli významnými sponzory Miloše Zemana při kandidatuře na prezidenta.

Mynář v rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že ho na vilu upozornila realitní kancelář MM reality. Protože ho zaujala, rozhodl se vstoupit do jednání. To udělal přes „spřátelenou“, jak ji sám nazývá, advokátní kancelář.

„Jde o advokátní kancelář Jestřáb a Tománek. Je jsem požádal, aby vedli jednání s panem doktorem Širokým. Toho jsem viděl jedinkrát v životě – ve chvíli, kdy jsem byl podepsat smlouvu. Nikdy jindy,“ řekl v rozhovoru.

Spřátelená je tato brněnská kancelář nejspíše proto, že oba pánové patřili mezi hlavní sponzory prezidentské kampaně Miloše Zemana. Jestřáb ho podpořil částkou 1,05 milionu korun, Tománek daroval 800 tisíc. Předtím sponzorovali statisícovými částkami Stranu práv občanů, které Mynář předsedal.

V rozhovoru byl také dotázán na výši svého majetku, ten prý zcela přesně doložil Národnímu bezpečnostnímu úřadu v rámci žádosti o prověrku na stupeň tajné. Kvůli lidské závisti jej ale zveřejňovat nehodlá. „Chcete ze mě vypáčit nějaké hodnoty a já znovu říkám, že určitě jsem nevydělal 900 milionů a určitě to bylo více než devět,“ řekl nakonec.

tgbg ( 20. ledna 2015 10:01 )

Milouš Ertepla má dlouhé prsty a také vyprahlé hrdlo!!!!

kukuku ( 19. ledna 2015 14:05 )

Ne tak moc hrůzných jako s Klausovými poskoky.

tesarl ( 19. ledna 2015 13:53 )

Jelito, nejde o politické strany, ale o zloděje, i v RVHP kradli. Jelito!

milosuvadvokat ( 19. ledna 2015 13:43 )

a moc vedle ne hop hop hop ej

milosuvadvokat ( 19. ledna 2015 13:43 )

zkoušíš mě dokola co, sleduju jak přepínáš, z.m-,rde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa