Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mynářova vila za 5,5 milionu: Před 4 lety stála o osm milionů víc

Autor: dce - 
13. ledna 2015
14:44

Jestli Mynář nezíská bezpečnostní prověrku a skončí ve funkci kancléře, jistě se uchytí jako expert na nemovitosti. Jeho vila ve Strašnicích, která ho přišla na pouhých 5,5 milionu, měla v roce 2011 téměř trojnásobnou cenu! Že by to v té době ruina ještě nebyla?

Domy v této lokalitě se totiž podle realitních serverů prodávají zhruba od šesti milionů výš. A najdou se i o poznání vyšší částky dosahující až 25 milionů. „Koupil to za hubičku,“ shodli se Bleskem oslovení realitní experti. Ještě spokojenější může Mynář ovšem být díky jednomu faktu - v roce 2011 stála vila ve Slunečné ulici 13,4 milionu! Potvrdil to znalecký posudek tržní ceny, se kterým přišel server lidovky.cz.

„Hodnota Nemovitosti 1 (dnešní Mynářova vila, ­pozn. red.) stanovená porovnávací metodou činí po zaokrouhlení 13 400 000 Kč,“ stojí v posudku na šest nemovitostí, které mají podobné parametry jako právě Mynářova vila. A není přeci možné, aby za pouhé čtyři roky dům zchátral natolik, aby se prodal s tak nízkou cenou.

„Při porovnávání byly vzaty v úvahy specifika a omezení námi oceňované nemovitosti pomocí korekčních koeficientů, především fakt, že Nemovitost 1 je nutno před řádným užíváním rekonstruovat,“ stojí dále v dokumentu. Proč tedy už tehdejší "ruina" ztratila na ceně téměř osm milionů?!

Strašnice jsou navíc velmi lukrativní pražská část, lokalita vily je navíc dobře situovaná vůči MHD a nachází se v bezproblémovém sousedství. Jen cena pozemku by se vyšplhala téměř na 4 miliony. „Pozemky jsou v cenové mapě stavebních pozemků uvedeny s cenou 6 660 Kč za metr čtvereční,“ píše se v posudku. Ještě před Mynářovým nákupem byly ve vile navíc provedeny drobnější úpravy a byly dodány rozvody elektřiny a vody. 

Takhle to vypadá, že Mynář má vlastně jenom pozemek s chatrčí nebo jeskyní. „Ten propad ceny je teoreticky možný, pokud by ta stavba téměř zanikla, nebo se měla zdemolovat z důvodu třeba nějakého požáru. Tu nemovitost konkrétně neznám, ale takový pokles je v běžném režimu málo pravděpodobný,“ uvedl pro server lidovky.cz prezident Asociace realitních kanceláří Jaroslav Novotný.

Video Vila VyVolených? Tohle koupil kancléř Mynář za 5,5 milionu! - Tomáš Polák, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

mirkazam ( 14. ledna 2015 09:02 )

Nemel pořád hovadiny,to že je to práskaný vykuk mu už někdo těžko odpáře. A to se netýká pouze této nemovitosti.Tím může imponovat leda tobě, a té ,,krásné ,zamilované " jak ji jmenují v mediích. Kdyby měl holý zadek, tak by bylo asi po zamilování...A i jako úředník je placený s našich daní.

mirkazam ( 14. ledna 2015 08:52 )

lukreciaborgia:...zřejmě ,,sekretářka " pana vykuka !!!

schmeisser ( 13. ledna 2015 20:02 )

Šloufa se zbavil, Mynáře má jako náhradu. Šlouf - Mynář: jeden za 18 druhý bez 2 za 20.

lukreciaborgia ( 13. ledna 2015 19:57 )

gig3-další imbecil.Co je podvod??Mynář není podvodník a je úředník.A kdo upozorňuje,že je to podvod?To jsem neslyšela!!!Právě že to není podvod,to by advokáta už zavřeli,ne??

lukreciaborgia ( 13. ledna 2015 19:54 )

Mynář není ve veřejné funkci.Je obyčejný úředník.Co je to veřejná funkce si vygoogluj.A nepindej už tady,neurážej,nic jiného neumiš.Když chceš žvanit,tak si o té věci nejdříve něco zjisti.Neodpovídej mi,nebudu reagovat,protože neumíš diskutovat.Neodpovídej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa