Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Babiš se spřáhl s Franzem! Chce z něho udělat náměstka na kultuře

Hnutí ANO Andreje Babiše nominovalo na náměstka na kultuře Vladimíra Franze
Hnutí ANO Andreje Babiše nominovalo na náměstka na kultuře Vladimíra Franze  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, simao - 
28. ledna 2014
14:59

Vládní strany se snaží dojednat, kdo obsadí vlivné pozice náměstků nových ministrů. Na ministerstvo kultury by přitom jako pravá ruka ministra Daniela Hermana (KDU-ČSL) mohl nastoupit potetovaný umělec Vladimír Franz! Nominovalo ho hnutí ANO Andreje Babiše. Franz již za sebou má první schůzku s Hermanem. K definitivní dohodě však prý zatím nedošlo.

Válka o ministerské náměstky má zajímavé pokračování. Andrej Babiš sice zprvu nesouhlasil, aby na ministerstvech, spravovaných ANO, byli náměstci z ostatních koaličních stran. Postupně ale ustupuje. A třeba do "svého" resortu financí si patrně přivede lidoveckého kandidáta Ondřeje Závodského. Nevidomého právníka, který by se měl stát náměstkem, řešícím problematiku hazardu.

Babiš však něco požaduje na oplátku. Rád by svého náměstka dosadil na ministerstvo kultury, které povede Daniel Herman (KDU-ČSL).

Nominoval přitom na tuto pozici vysokoškolského pedagoga, výtvarníka a neúspěšného prezidentského kandidáta Vladimíra Franze! "S panem Franzem jsme se o ministerstvu bavili a je naším kandidátem na post náměstka. S budoucím ministrem už se sešli, pan Herman byl z pana Franze nadšený a určitě o spolupráci uvažuje," uvedl dnes Babiš. K definitivní domluvě však zatím nedošlo.

Franz schůzku s Danielem Hermanem komentoval slovy, že z prvního setkání má pocit a že "si sedli". "Z našeho rozhovoru zřejmě vyčetl, že se zajímám takzvaně o živou kulturu, ale zatím jsme si na nic neplácli," dodal Franz.

Šéf ANO Babiš přitom i po včerejším jednání s Bohuslavem Sobotkou dál preferuje na ministerstvech jako náměstky odborníky před politickými nominanty. Babišovi se nezamlouvá třeba to, že mu Sobotka vnucuje na ministerstvo financí středočeského radního a bývalého spolupracovníka někdejšího hejtmana Ratha Jiřího Peřinu. Sobotka ho nominoval na náměstka pro daně, Babiš si však prý již vybral vlastní kandidátku - daňovou poradkyni Simonu Hornochovou, "která se obětuje a jde do státní správy za výrazně nižší plat." 

 

 

itartas ( 29. ledna 2014 12:51 )

..jestli se pan Franz nechá zatáhnout do politiky, tak u mně tedy ztratí body!

jana999 ( 29. ledna 2014 11:05 )

a on je ted hezký a zajímavý?

aronak ( 28. ledna 2014 23:14 )

Je dobře, že na ministerstvu budou i zdravotně znevýhodnění občané. Na ministerstvu financí alespoň slepý zaměstnanec neuvidí tu hrůzu, která se tam bude odehrávat. O to horší to bude asi pro nás ostatní.

japos22 ( 28. ledna 2014 19:29 )

Trefa, bez tetování by byl Franz ošklivej a nezajímavej, je to zkrátka umělec

franckajagrova ( 28. ledna 2014 19:27 )

Tetování co má Franz si mohla dát Vondráčková místo plastik ! Vrásky jsou totiž mnohem méně vidět pod takovým tetováním !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa