Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jednání ODS a LIDEM: Řízková válka za 4 miliony!

Autor: Ondřej Požár, Eva Pospíšilová - 
3. listopadu 2012
15:45

Tradiční českou pochoutku si mohli dopřát delegáti dvou politických sjezdů v Brně. Jak na kongresu ODS, tak na ustavujícím sněmu LIDEM se totiž podávaly k obědu řízky. Řízkovou válku však určitě vyhrála bohatší a větší strana modrých ptáků, která oproti pidistraně Karoliny Peake přidala i další chody.

Delegáti sněmu LIDEM však k jednání dostali bonus v podobě přesnídávky, kterou tvořila obložená houska se sýrem a salámem, položená na talířku před každým z 80 účastníků.

Politici z ODS si ale v hodinové pauze na jídlo mohli vybrat i z dalších chodů: k mání byl například i srnčí hřbet s omáčkou a karlovarským knedlíkem nebo kuřecí soté s rýží.

Pikantní však je, že účastníkům obou sjezdů chutnají právě řízky úplně stejně, protože je usmažili kuchaři z hotelu International, kde se odehrává sněm LIDEM.

Na kongresu největší vládní strany se to navíc jen hemží hosteskami v bleděmodrých kostýmcích. Bezpečí delegátů a také to, že se za nimi reportéři nedostanou do částí veletržní haly, pak hlídají nesmlouvaví soukromí detektivové. 

Prostory pavilonu G2, kde se vlastní kongres odehrává, a vedlejšího G1 připravovalo na akci pět dnů asi 150 lidí.

Video  kongres ODS  - Ondřej Rybár
Video se připravuje ...

Další víc než stovka recepčních, kuchařů, číšníků, ochránců a dalších pracovníků pečuje o pohodlí delegátů. Podle mluvčího ODS Tomáše Bartovského přišel stranu kongres včetně příprav na čtyři miliony korun.

Karolína Peake obhájila předsednictví, byla jedinou kandidátkou

Předsedkyní LIDEM se podle očekávání stala vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake. Ve volbě byla jedinou kandidátkou na šéfku strany. Ve svůj prospěch obdržela 68 hlasů ze 70 odevzdaných lístků. Dva hlasovací lístky byly neplatné.

Peake na první místopředsedkyni navrhla poslankyni Dagmar Navrátilovou, kterou delegáti posléze skutečně druhou ženou strany zvolili. Řadovými místopředsedy byli zvoleni poslanci Viktor Paggio a Jiří Rusnok a člen LIDEM z Karlovarska Jiří Neumann.

8bc5 ( 5. listopadu 2012 06:57 )

Peake pokud chce být lehkoživka v politice tak nutně musela ofic.LIDEM registrovat a to jinak nejde než volbou lídra strany.Peake je hodně vy.... a moc dobře ví,že měla čas za pět min.dvanáct.Pokud vláda ve středu padne a budou nové volby tak bez ofic.reg.strany LIDEM by se nových voleb do poslan.sněmovny zůčastnit.Peake neni úplně padlá na hlavu a má dobrý odhad pol.situace a ví,že do parlamentu se nedostane.Bude stejná "politička" jako Bobošíková co už několik let vede stranu,která se nikdy nikam nedostala ale jako lídr této strany úspěšně žije z přísp.členů a státu.

russoo ( 5. listopadu 2012 04:11 )

Tak LIDEM měla 80 účastníků?To tam, ale byly všichni členové a přivedli si na jídlo i rodinné příslušníky ,že ano?

sakra ( 4. listopadu 2012 10:40 )

 Ubožáci v obou tzv. "vládních stranách"!!!!!!!!!!!!!!!!!

centorio ( 4. listopadu 2012 03:03 )

ceska chamtivost, je asi stejne jak rakovina tlusteho streva ,na prvnim miste. rizek panecku musi bit,ne podesva s ODS, nikdy jsem nemel ODS v lasce vzdy od sameho pocatku jsem vedel ze to je strana na tunels ci rozkradani Vasika samozrejme v jeho imperium myslim take

gamehoror ( 4. listopadu 2012 00:40 )

Musej trošku aspoň náznakem zainvestovat do svých členů jinak by jim z ODS utekli všichni co nemají výhodné funkce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa