Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Karolína Peake prodala vilu za 57 milionů: Prý Janouškovi

Kmotr kmotrů Janoušek (vpravo) se mohl podílet na prodeji trojské vily Karolíny a Charlese Peakových, píše časopis Týden
Kmotr kmotrů Janoušek (vpravo) se mohl podílet na prodeji trojské vily Karolíny a Charlese Peakových, píše časopis Týden  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, INT - 
12. listopadu 2012
13:40

Vicepremiérce Karolíně Peake (LIDEM) se před vstupem do Sněmovny podařil pěkný kousek - výhodný prodej vily v Praze-Troji, na kterém vydělala 33 milionů korun! Píše o tom časopis Týden a dodává: Peníze mohly pocházet z konta kmotra Romana Janouška.

Vilu v pražské Troji si manželé Karolína a Charles Peakovi pořídili v roce 2003 za 9,7 milionu od devadesátileté emigrantky, jak píše časopis Týden. A vystavuje současné šéfce LIDEM zajímavou účtenku.

7 milionů uhradili Peakovi z úvěru, později se pustili do rekonstrukce za dalších 13 milionů. Přestavěné sídlo pak prodali v roce 2009 za 57 milionů. Sečteno a podtrženo, na prodeji téhle nemovitosti vydělali něco kolem 33 milionů. Slušný balík, obzvlášť v době hospodářské recese a krize na trhu s nemovitostmi.

Čí to byly peníze? Romana Janouška?

Na prodeji trojské vily však zaujme ještě jedna věc. Tenhle kupec byl pěkně movitý. Jenže o koho se jednalo? Za obchodem stála společnost Nice View, a jak Týden upozorňuje, "červené nitky v labyrintu prodeje vily v Troji neustále směřují k Romanu Janouškovi a jeho spolupracovníkům."

Kořeny Nice View a.s. jsou značně nejasné a spletité. Nikdo pořádně neví, kdo jsou její hlavní akcionáři. Ani pražský advokát Daniel Slavík, který ji zakládal, ale jejím majitelem není.

Slavík přitom chodil s Karolínou Peake na práva a Týden upozorňuje i na jeho známosti s lidmi v okruhu Romana Janouška. Jak jinak by se Slavík objevil ve společnostech, které s sebou táhnou Janouškův stín. Dalším pojítkem pak má být obchodník s diamanty Luboš Říha, který je přímo podepsaný pod kupní smlouvou vily Peakových, ale nemá s ní prý nic společného.

Na vilu Peake v přiznání zapomněla

Vlastnické poměry však lze v tomto případě rozluštit jen velmi těžko. Peake ale v případě své vily udělala jednu viditelnou chybu. Jak upozornil před časem server Česká pozice, neuvedla zisk z prodeje ve svém majetkovém přiznání ve Sněmovně.

"Bylo to opomenutí a chyba mé účetní," nechala se slyšet politička. Týden pak spekuluje i nad tím, že část peněz ze zisku mohl být převeden jako sponzorský dar do společné pokladnice Věcí veřejných, kde Peake působila.

b.r.s.a ( 13. listopadu 2012 13:48 )

Nemůžu chodit,ale moje podpora je 1000%

b.r.s.a ( 13. listopadu 2012 13:46 )

Tak tak

b.r.s.a ( 13. listopadu 2012 13:44 )

Co jste od ní čekali ?????????? Falešná je už od pohledu.Navíc když sedí vedle Nečasa-e visí na něm pohledem jak kdyby viděla svatýho.Poslechne na slovo co jí řekne on nebo Kalous.Vždyť vlastně o nic nejde jen o prachy,prachy a zase prachy .Samozřejmě ne naše

komentator ( 13. listopadu 2012 11:39 )

Chtělo by to ještě upřesnit Donechicho tu důvěrnou přezdívku Karoliny P. (Karolina Pič!!) Jelikož původně byla K.Peaková členkou ODS tak té babě dali Véčkaři přezdívku MODRÁ pí-a!!! Někteří Véčkaři po odchodu K.Peakové ze strany VV dali další přezdívku MODRÁ POBĚHLICE-PŘEBĚHLICE! Ta baba Peaková (alias modrá pí-a), která by za své lumpárny měla chodit kanály, ještě má tu drzost žvanit o boji proti korupci!!!!! Podpořmě protivládní manifestaci, která se bude konat v sobotu 17.listopadu o 13 hod. na Václavském náměstí! Je čas vyhnat Peakovou a další korupční ministry od válu!!

majojo ( 13. listopadu 2012 04:19 )

Měl ho vždycky.

Zobrazit celou diskusi