Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

JXD komentuje Kalouska: Popravdě řečeno, véčkaři jsou ču*áci

Podle JXD má Kalousek pravdu, véčkaři jsou fakt ču*áci
Podle JXD má Kalousek pravdu, véčkaři jsou fakt ču*áci  (Autor: Blesk, ČTK)
Autor: Reflex, Sandra Apostolidisová, Josef Šťastna - 
13. července 2012
13:38

Pátek 13. je těžkým dnem pro ministra financí Miroslava Kalouska. Poslanec VV Skokan vyrukoval s nahrávkou plnou sprosťáren, které mu měl Kalousek říkat do telefonu, aniž by ji komukoliv přehrál. Po přečtení jejího přepisu si však novinář Jiří X. Doležal ve svém komentáři všiml, že Kalousek má vlastně pravdu.

Představte si, že se jmenujete Skokan a jste vlastně dost nevýrazná figurka. Jednoho dne se nachomýtnete k incidentu, při kterém ministr financí na ulici v centru Prahy profackuje drzého fracka.

Neváháte a rozkecáte to do všech novin, které jsou na českém trhu. Je jisté, že vám Kalousek zavolá a radost z toho mít nebude. Jenže vy na to čekáte, máte palec připravený na tlačítku, které spustí nahrávání a čekáte, zda je ministr opravdu tak hloupoučký, vleze do pasti a nahrát se nechá. 

Ministr Kalousek to udělal. Rozzuřený volal Skokanovi, aby mu vysvětlil, že je práskač, sketa a ču*ák. Skokan Kalouska při při telefonování dráždí každou další větou, ministr nadává a véčkař se směje - celou dobu si ministra nahrává.

"Kalousek nazval Skokana debilem, blbečkem a čurákem. Jsou to silná slova, ale po pravdě: znáte pravdivější označení pro poslance za bandu obálkářů s Johnem v čele a Bártou v pozadí? Nestává se tedy Kalousek nakonec posledním členem vlády, který nazývá věci pravými jmény," ptá se na serveru Reflex.cz kontroverzní novinář Jiří X. Doležal.

ZÁZNAM Z POSLANECKÉ SNĚMOVNY (přeskočte na cca 2. minutu):

A CO SI O TOM MYSLÍTE VY? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI

Vyjádření Miroslava Kalouska:

„Je to velmi hrubě zmanipulované a naprosto to neodpovídá obsahu toho rozhovoru, který se odehrál“

Vyjádření Petra Skokana:

„Pokud šlo o mě, vyvedlo mě to z míry, ale nakonec jsem si řekl, že takový úlet přežiju. Byl jsem nesvůj druhý den, nevěděl jsem, zda k útoku dojde nebo jak se budeme na sebe ve Sněmovně tvářit. On však byl v New Yorku, a tak jsem to nechal být. Když ale teď začal tvrdit, že on nátlak na Mazánka a Lessyho nevyvíjel a ještě je vyzval, ať předloží důkaz, tak to se mnou opravdu hnulo. Tak tady ten důkaz má. Chápu, že se ho lidé bojí a otázka je, zda není nemocný. Myslím, že jsem už řekl dost. Ať se k tomu vyjádří pan Kalousek. Zatím neprojevil ani špetku lítosti. Na jeho vyjádření mohu reagovat a možná budu zvažovat zveřejnění, což jsem doposud v životě neudělal. Moje fotografie, poznámky či záznamy nikomu neposkytuji. Chápu, že by se tím lid bavil. Ale proto je nepořizuji. Slouží mi pouze pro oživení mé paměti.“

nautilus ( 14. srpna 2013 00:37 )

Překvapuje mne superubohost poslance Skokana. Je to jednání žáka základní školy a to ještě prvního stupně. Jestliže v parlamentu je více takových dětin, jsme na tom opravdu špatně.

avoldnel ( 17. července 2012 11:02 )

Pane Doležale, souhlasím s každým Vaším slovem. Ta histerie okolo Kalouska je jak vystřižená z doby, kdy vznikla Charta. Nevím ,jestli má pan ministr pravdu, v každém případě ho obdivuji za jeho odvaho se postavit komukoli bez ohledu na to, jestli mu to přinese nějaké kladné body v pochybných průzkumech veřejného mínění. Děkuji Vám za váš článek, už jsem si myslela, že nejsem normální,když mám jiný názor než "vysoce vzdělaná" rádoby většina.

enriko ( 15. července 2012 12:10 )

Když už tak oxiduje.

enriko ( 15. července 2012 12:09 )

ceska rebelko naprostý souhlas

vagen ( 15. července 2012 11:54 )

podsveti v barvach VV vtrhlo do politiky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa