Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Topolánek ve výslužbě: Nouzí netrpí, vyhrál tendr za 127 milionů

Autor: INT, jsim - 
12. prosince 2011
18:46

Nevypadá to, že by někdejší premiér Mirek Topolánek třel po odchodu z vrcholné politiky bídu s nouzí. Jeho firma totiž získala na Slovensku lukrativní zakázku za 5 milionů eur na výstavbu skladu pohonných hmot. U Topolánků tak nejspíš budou i letos pěkně veselé Vánoce.

Mirek Topolánek dělá ve společnosti Vae Controls, sídlící v Ostravě, generálního manažera. Nyní tato firma, nabízející projekty i montáže nejrůznějších zařízení pro sklady a terminály pohonných hmot, získala lukrativní zakázku. Za necelých 127 milionů korun totiž zmodernizuje sklad na slovenském letišti Sliač.

Je však s podivem, že Vae Controls získalo zakázku i přesto, že nepodala nejnižší nabídku ze všech zájemců. Ostatní firmy ale byly z výběrového řízení postupně vyloučeny pro porušování nejrůznějších podmínek. Dvě z nich se sice po vyhlášení tendru odvolaly, ale nic platné to už asi nebude. Topolánkova firma si totiž mezitím vzala letištní sklady do parády a projekt, jehož ukončení se předpokládá na říjen 2012, už spustila.

Spolumajitel firmy Leo Matlocha však odmítá jakoukoliv spojitost mezi vlivem expremiéra a vyhraným tendrem: "Pan Topolánek se v této zakázce nikdy neangažoval, nikdy se s nikým ze zúčastněných stran nesetkal, nejednal, ani netelefonoval," řekl pro deník Pravda.

scaramonte ( 9. ledna 2012 16:09 )

Tupohlávek zase tropí neplechu!

valdis ( 14. prosince 2011 19:55 )

husqarnowicz - Kožený mi je fuk, ten už nemá nic! Jsou nový vzory a lepší!! Takovej Standa Gross, perfektní!! Dokonce i levicvě zaměřenej, a cítici !! Nemá chybu !!

wayne700 ( 13. prosince 2011 16:52 )

Když pro mě někdo něco udělá , abych já to mohl distribuovat jako vy , protože sám neumíte vyrobit nic tak ten hlavní rozdíl mezi váma a mnou je to , že já si ho za to budu vážit , a je mi jedno jestli je to zaměstnanec , podle vás tedy "jen" zaměstnanec. Ten nejdůležitější prvek je vyrobit , bez tohoto to nikdy nepujde a takzvaní distributoři , 3 osoby , příživníci na umění jiných jako jste vy, by se mohli jen škrábat v zadku. Snažíte se nám tady nastínit , že zaměstnance vůbec nepotřebujete, a jak jsou to hloupí darmožrouti.Z vašeho příspěvku se dá , ale vyčíst , že nějaké zaměstnance máte pak ,ale nechápu proč když jsou to takoví darmožrouti a jen se na vás přiživují.

husqarnowicz ( 13. prosince 2011 15:23 )

od r.89 tu kradou především pravičáci. A ve velkém. Ne sem tam pytel cementu, rovnou celý vlak. Takový gauner Kožený bude jistě váš vzor, že?

husqarnowicz ( 13. prosince 2011 14:06 )

Mluvíte úplně z cesty, nechte se vyšetřit. Doktoři se o vás poperou, jste opravdu mimořádný případ. Bude vám dobře v nějakém izolovaném zařízení, kde budete o sobě moct prohlašovat, že patříte k 20% zachráncům národa, a nikomu to tam nepřijde divné. Druhý den ze sebe zase budete moct dělat třeba Napoleona nebo Matku Terezu. Personál i spolupacienti už jsou na takové pindání zvyklí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa