Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Topolánek: Místopředsedové ODS jsou loutky bez talentu

Podle Mirka Topolánka si musí ODS vyměnit místopředsedy
Podle Mirka Topolánka si musí ODS vyměnit místopředsedy  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
22. října 2011
13:19

Expředseda ODS Mirek Topolánek vyzval v sobotu na kongresu své kolegy, aby přestali hledat vnitřního nepřítele a soustředili se na boj proti levicovému populismu, nacionalismu a dalším ismům. V projevu vyzval stranické kolegy, aby se nedělili na klausovce, topolánkovce a další. Připomenul, že největším topolánkovcem byl sedm let současný stranický šéf Petr Nečas, kdy Topolánkovi kryl záda. Delegáty kongresu vyzval, aby vyměnili místopředsedy. Místo kývajících loutek bez talentu je nutné zvolit perspektivní vedení.

Reagoval tak na napětí v řadách ODS z posledních týdnů. Občanští demokraté se podle politika, který sám sebe označil už za spíše přihlížejícího, nemají nechat ani kádrovat od jiných stran.

ODS je podle Topolánka dospělou a konzervativní stranou, a to i ve vztahu ke svým vlastním bývalým představitelům. Bývalý premiér o sobě řekl, že "už nikdy nebude mimo politiku, i když se jí nebude zabývat profesionálně". Bude ji nicméně sledovat z pozice občana, podnikatele. "Chtěl jsem vám všem za těch osm let poděkovat za výsledky se nestydím," shrnul období, v němž ODS předsedal. Z čela strany odešel před loňskými volbami, a to i po nátlaku z řad vlastních spolustraníků. Nahradil ho Nečas.

Stejně jako v případě bývalého premiéra a předsedy ČSSD Jiřího Paroubka ani Topolánkovi strana nezajistila pro období po vrcholném mandátu další politickou kariéru. Topolánek odešel do soukromého sektoru a na začátku září byl zvolen předsedou výkonné rady Teplárenského sdružení ČR.

Místopředsedové můžou pokračovat po boku Nečase

Kongres ODS podle očekávání prodloužil předsedovi Petru Nečasovi a jeho vedení strany mandát do konce příštího roku. ODS tak zřejmě bude vybírat nové vedení až po krajských a senátních volbách, které budou příští rok na podzim. Pro změnu stanov hlasovalo 439 delegátů, proti bylo 24.

reeh ( 23. října 2011 16:05 )

A všichni jdeme po modré..... http://vtipy.netroof.eu/item/5903/modra-cesta/

gogo ( 22. října 2011 22:15 )

Řekl bych, že atmosféra je více než napjatá ....

gevi ( 22. října 2011 20:49 )

Jedna věc tam chyběla. Strana, která by pomýšlela na zvýšení počtu voličů, by musela nutně vyměnit místopředsedy, kolem kterých se mediálně vlní aféry a podezření z korupce. V dnešní době, kdy je nezbytné dělat roformy, není možné čekat, až "jak dopadne vyšetřování". Snižuje to věrohodnost celé vlády a ODS to jedině ubere další hlasy. Atmosféra ve společnosti je napjatá a tyto věci, kdy se lidé ocitají v zájmu médií, jsou velice citlivé.

komentator ( 22. října 2011 20:32 )

Odéesáci jsou velmi talentovaní korupčníci jak to prokézali Drobil, Vondra, Řebíček atd! Ovšem Topolánek se svým fámulusem Dalíkem toho rovněž nenakradli málo na silně předražených státních zakázkách. Copak Dalík i (jménem Topolánka) nežádal od Steyera 500 milionů korun za "vyřešení problémů" kolem dodávek Pandurů? A co peníze, které šly do kapes Topolánka a dalíka z velkých dopravních projektů. Tehdejší ministr dopravy odéesák Řebíček se neflákal...

husqarnowicz ( 22. října 2011 18:28 )

Třeba jednou tak dopadne. Ale před ním ještě stojí ve frontě hradní tuneldědek, chrchla, kalous, dráb, armádní prasopes, co vyznamenává vrahy a mnoho dalších

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa