Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánek v nové funkci: Z expremiéra je ředitel tepláren

Autor: INT, mivr - 
5. září 2011
16:15

Bývalý premiér Mirek Topolánek má novou funkci. Výkonná rada si ho zvolila jako předsedu Teplárenského sdružení. Nahradí bývalého ředitele Teplárny Brno Alexeje Nováčka. Protikandidáta neměl.

"Je to čestná, bezplatná funkce, ale má hmatatelný obsah. Teplárenství je ohrožené, hrozí zvýšení cen pro všechny. Zajímám se o tento obor od 80. let," řekl expremiér pro Radiožurnál. Pro firmu prý bude přínosná jeho znalost evropských i českých institucí a kontakty, které za léta v politice nabral. V současnosti je Topolánek ve funkci ředitele společnosti VAE Controls Group. To je firma, která se soustředí na energetiku a infrastrukturu.

"Funkce není honorovaná," potvrdil serveru iDnes.cz tiskový mluvčí Teplárenského sdružení Pavel Kaufmann. "V minulosti byly nějaké malé odměny v podobě  tantiém, ale těch už se členové výkonné rady před několika lety vzdali," dodal. Rada nového předsedu zvolila na svém jednání po druhé hodině odpoledne.

sakra ( 6. září 2011 10:26 )

Ví někdo kolik tepláren nám vlastně ještě patří? Topolánek zřejmě svými "znaolostmi a zahraničními styky" bude vědět kam prodat "výhodně" zbytek.

zdan ( 6. září 2011 10:15 )

Ma novou funkci a zadarmo.Ma to ale haček,že diky ní se dostane k dalšimu korytu.

zdan ( 6. září 2011 10:13 )

co ti na to řici,vrana k vraně seda.

zdan ( 6. září 2011 10:12 )

souhlas.

zdan ( 6. září 2011 10:09 )

Ale dochazí,jenom se stydí přiznat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa