Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bárta chce získat vědecký titul!

Bárta je na policejní akademii zapsán mezi uchazeči o titul PhD..
Bárta je na policejní akademii zapsán mezi uchazeči o titul PhD..  (Autor: Foto Blesk)
Autor: Oldřich Tichý - 
2. prosince 2011
10:23

Největší průšvihář letošní politické sezony, Vít Bárta (VV, 38), usiluje o vědeckou hodnost. Blesk zjistil, že je na policejní akademii zapsán mezi uchazeči o titul PhD., což je obdoba dřívějšího kandidáta věd. Téma disertační práce: Jak by měl zákon upravit činnost soukromých bezpečnostních služeb!

Vypadá to trochu, jako by kozel chtěl být zahradníkem: Právě kvůli sledování politiků, do kterého se Bártova ABL namočila, zdůrazňovali mnozí potřebu nového zákona o bezpečnostních agenturách. „Je to pikantní,“ připustil sám Bárta. Zároveň ale upozornil, že doktorské studium, které by mu mělo vynést vědeckou hodnost, zahájil před vstupem do politiky. Na Policejní akademii v Praze už dříve získal titul Mgr. a v Bratislavě JUDr.

Podle informací Blesku má již Bárta hotové státnice a chybí mu jen napsat disertační práci. Kvůli času to ale zatím nezvládl, a studium má proto přerušené. Jak dlouho může Bárta, kterého už od září policisté stíhají kvůli podezření, že uplácel kolegy Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku, studium natahovat? „Podle studijního řádu je maximální doba šest let. Přerušit může nejdéle na dva roky, což se do těch šesti let nepočítá,“ uvedla pracovnice studijního oddělení akademie. Pokud tedy skutečného šéfa VV zdržuje od studia jen politika, měl by vše v pohodě stihnout – poslední průzkum dává véčkařům šanci na 2,2 % hlasů. V roce 2014 by tedy ze Sněmovny vypadli.

meadow ( 2. prosince 2011 15:30 )

Ať si pan Bárta studuje ve svém volném čase jak chce. To že je politik snad ještě neznamená, že by to měl zakázáno.

rezacek ( 2. prosince 2011 14:24 )

Já bych věděl, jakej titul mu dát, ale to by se mohl internet číst až po 22. hodině.

pandrhola ( 2. prosince 2011 14:21 )

myslím, že jste to vystihl velmi dobře, a vím že kdyby jste chtěl napsat všechny hňupy za posledních 20 let vládnoucí garnitury + modelky, tak se to sem ani nevejde. Ruml, Kalvoda atd., atd., atd........................................

rezacek ( 2. prosince 2011 13:09 )

Když může být Marek Benda právník, Vasil Bilak docent a Václav Klaus dokonce profesor, tak proč by tenhle hňup nemohl být PhD. Notabene od policajtů. To už je skoro jako RSDr. blahé paměti (doktor přes Lenina) nebo ThDr. (doktor přes pánbíčka).

joudajoudovy ( 2. prosince 2011 12:50 )

Co mam vedomi, tak za kmotrovstvi se vedecke tituly neudeluji... Mozna chce proplachnout cerne fufne a s prirucnim zavazadlem si odskoci ke Kubicemu. Nekdo sbira hrnecky, nekdo porcelanove panenky a nas velkomozny Barta, tituly. Uz ma MUDr. i JUDr. a jeste mu chybi pudr. Od tohoto pana bych nechtel zmerit ani teplotu ci napsat zadost na rozvod. Barta=novodoby Fucik. Na Gestapu probiha vyslech Juliusa Ficika. "Jak se jmenujete? Dotor Horak! Ptaaam se, jak se jmenujete?!!? Doktor Horak!!! Ptam se naposledy. Jak se jemnujete!!! pri posledni otazce, gestapak Fucika chytle za koule. Vyslichajici bolesti vykrikne : Fuciiiiik!!!!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa