Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečas: Bárta a Kalousek si poměřují pindíky, alespoň mi to tak připadá

Autor: INT, mivr - 
12. listopadu 2011
15:42

Premiér Petr Nečas má pocit, že nepracuje s politiky, ale s dětmi. K těm přirovnal Víta Bártu a Miroslava Kalouska. Když se tito dva dohadovali o stravenkách, Nečasovi připadali jako malí kluci, kteří si poměřují, kdo má většího pindíka.

Hlasování o hazardu udělalo vlny ve vztazích ve vládní koalici. TOP 09 tvrdí, že byla nalomena důvěra, protože ODS a VV ustoupily loterijním lobby. Nepovedené hlasování lze podle Nečase napravit. Prý se vše zbytečně hrotí, řekl Právu.

"Všechny tři koaliční strany v průběhu hlasování o tomto zákonu udělaly tu chybu, že nedodržely koaličně dohodnutý text. Tady není nikdo, kdo by mohl těm dalším něco vyčítat. Ani TOP 09. Takže zachováme-li se rozumně a odpovědně, vezmeme si z toho ponaučení, uděláme za tím tlustou čáru a nebudeme se k tomuto způsobu chování vracet. Pokud ale je naším cílem koalici a vládu z nějakých utilitaristických důvodů pro příští rok demontovat, tak samozřejmě si z toho můžeme vzít záminku k vyhrocení koaličního konfliktu a k pádu vlády. Tomu zabránit nejde," řekl.

K problematice stravenek se vyjádřil slovy: "Teď nemá význam to rozpitvávat. Já považuji hlasování Věcí veřejných v této věci za chybné, v rozporu s koaliční smlouvou. Protože mimo jiné to byl spouštěč dalších konfliktních hlasování. Celá diskuse byla o tom, zda budou stravenky mezi lednem a květnem 2014. Když vezmeme období do voleb, tak tím, že jsme se dohodli na odkladu daňové reformy k 1. lednu 2014, získaly VV to, že budou stravenky zachovány až do 31. prosince 2013. Jediné, co jsme do konce volebního období mohli řešit, bylo období do řádného termínu voleb někdy v květnu. Čili jsme se bavili o pěti měsících."

"Na druhou stranu ze stravenek se z obou stran stal úplně zbytečný fetiš. Ze strany Věcí veřejných za každou cenu dosáhnout jejich zachování, ze strany TOP 09, řekl bych, až snaha o jakýsi politický naschvál. Prostě nedopustit toto drobné vítězství Věcí veřejných. Pánové Bárta a Kalousek mi trošku připomínali malé kluky, kteří si někde na toaletách poměřují, kdo má většího pindíka," ukončil.

jakub-moravec ( 14. listopadu 2011 06:52 )

komentátore,ano,je nejvyšší čas,ale to už jsme říkali před 22 lety a cinkali jsme klíčí a letos máme blbnout s bubny, Dokud nám to nedojde jak na to,ten "nejvyšší čas" ještě není.

komentator ( 13. listopadu 2011 17:05 )

Tá vládní sebranka se zabýva ptákovinami, místo toho, aby řešila skutečné problémy! Švýcarská policie již víc než před rokem upozornila Nečasovu vládu na to, že miliardy korun, které vytunelovali bývalí manažeři tehdy státní firmy Mostecké uhelné, jsou na účtech ve švýcarských bankách! A Nečasova vláda, zejména pak ministr financí Kalousek, pod kterého spadá ochrana finančních zájmu tohoto státu, nic nepodnikl!! Přitom Nečas a Kalousek zvyšují daně z přidané hodnoty, poplatky ve zdravotnictví atd. neboť státní kasa byla rozkradena! A ta vládní lůza, která měla již dávno uzajistit převod té poměrně vysoké částky 12 miliard korun (na účtech švýcarských bank je kolem 700 milionů dolarů), nic nepodnikla. Místo toho se ti vládní debilové zabývají ptákovinami, kdo koho přečurá, kdo má většího pinďourá! To je hrůza. Je nejvyšší čas vyhnat tu vládní sebranku od válu!!!

rudyptak48 ( 13. listopadu 2011 14:58 )

"Premiér Petr Nečas má pocit, že nepracuje s politiky, ale s dětmi". Co tam proboha dělá jako premiér, když nezvládá ani tyhle nezbedné děti. Nečas není vůdčí a organizační typ člověka. Jeho reakce a odpovědi na zásadní otázky jsou nepřesvědčivé. Je to poznat i na jeho vládě, která se drží jako pavučina nad ohněm.

sakra ( 13. listopadu 2011 10:43 )

Nečasi vy jste "pindíci" všichni tři, ale většina obyvatel si myslí, že jste ču.r.ci!

mathony ( 13. listopadu 2011 04:08 )

to jsou ksichty co podle toho taky u nás vypadá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa