Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek na noční šichtě: "Baník, ... a to druhé slovo jsem zapomněl"

Autor: ČTK, ljš - 
3. listopadu 2011
07:33

Nekonečný sněmovní maraton trvá už neuvěřitelných 40 hodin, a to poslanci dosáhli jednoho jediného "úspěchu" - nechali projít rozpočet prvním čtením. Na své druhé noční šichtě ve Sněmovně jinak předveli jen to, co si běžní občané na večerní směně dovolit nemohou - pospávali, navzájem se uráželi a blábolili nesmysly.

Nikoho asi nepřekvapí, že urážlivými výroky spící muže ve Sněmovně vyrušovala především známá dvojka Kalousek - Rath. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) si smlsnul na poslanci ČSSD Adamu Rykalovi, který prohlásil, že ho prý Kalousek na chodbách žádal, aby k zákonu o omezení státní podpory stavebního spoření vystoupil. "Baník, a to druhé slovo jsem teď zapomněl," glosoval jeho výrok zrovna přicházející Kalousek. Redakce Blesk.cz dodává, že pokřik fotbalových fandů z Ostravy zní: Baník p*čo!

David Rath (ČSSD) se zase nejprve sháněl po "nadšenci ze Suché Lozi" Gazdíkovi, načež pochválil premiéra Nečase. "Ten drží stachanovsko-nečasovský prapor statečně," prohlásil.

Adam Rykala (ČSSD) posléze zase žádal předsedající Kateřinu Klasnovou (VV), aby uklidnila smějícího se premiéra Petra Nečase (ODS). "Prosím, abyste uklidnila pana premiéra," prohodil Rykala. Po chvíli dodal: "Děkuji pane předsedo vlády, že jste se uklidnil". Potom chtěl po Klasnové, aby uklidnila všechny bavící se ministry. "Zdají se mi poměrně klidní," podotkla Klasnová.

O Karlu Schwarzenbergovi je známo, že když se ve Sněmovně říkají blbosti, tak spí. Nyní ovšem během pauzy na kávu promluvil k novinářům a ti se nestačili divit. ""Do konce současného jednání ale nevydržím. Mám hrozného housera a musím ještě do Motola, aby mi tu páteř trochu spravili," řekl serveru iDnes.cz.

Poslanci krátce před čtvrtou hodinou ranní své jednání přerušili. Do sněmovních lavic zasednou znovu v 9 hodin, kdy jsou na programu mimořádné schůze. Nekonečná schůze o stavebním spoření přijde na řadu večer.

akeem ( 4. listopadu 2011 09:21 )

Věřím, že nyní se mnoha lidem otevřou oči Socialisté se vůbec nezměnili a zřejmě se už nikdy nezmění ! ! ! Gross, Paroubek, Rath,Falbr, Bohoušek Sobotka...ve skutečnosti jsou mezi nimu jen minimální rozdíly !! A jejich hlavní heslo je stále stejné: " Čím hůř, tím líp ! ! ! !

honza51 ( 3. listopadu 2011 12:50 )

Kalousek je to, co "zapoměl"!!!

honza51 ( 3. listopadu 2011 12:40 )

Mě na tom hodnocení a pošklebování vadí jediné. Když TO SAMÉ DĚLALA "ODS" PARTA, pod vedením Topolánka, Nečase , Tluchoře atd., tak to v médiích a ani "hradnímu pánovi" nevadilo . To bylo asi "státotvorné" . Ale teď je to "hrozné a nedůstojné" . Ono je to stejné, jako když nedávno nadával Paroubek Kalouskovi, že se nevzdal mandátu, když si založit tu svou "truc stranu". Teď to udělal i on a najednou je to OK a on jediný plní program ČSSD, takže by prý ostatní měli složit mandát . Jsou to všichni hlupáci a patřilo by je z té sněmovny všechny VYPRÁSKAT .

kterej ( 3. listopadu 2011 11:51 )

aha dík, a co je to baník?

fenice ( 3. listopadu 2011 11:39 )

Housera stačí obvykle "opíchnout" a jde to dál fungovat. Uskříplý nerv na ruce é dceři taky "opíchli" a šla na směnu do skladu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa