Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obama při návštěvě Nečase: Jste naši opravdoví spojenci

Autor: INT, zunk - 
27. října 2011
21:54

Státní návštěva Petra Nečase v Bílém domě je v plném proudu. Po předání darů byla zahájena debata, které se  podle serveru iDnes.cz účastní i šéfka americké diplomacie Hilary Clinton. Prezident Obama označil Českou republiku za opravdového spojence Spojených států.

Potom, co v Česku padlo umístění protiraketového radaru, hledá se další možnost, jak upevnit česko-americké vztahy. Nečas má v plánu s Obamou prodiskutovat možnost výcvikového střediska pro afghánské a americké piloty. Výcvik by probíhal na ruských vrtulnících.

Český premiér vybral několik dalších bodů, o kterých by rád jednal. Patří mezi ně například dostavba Temelína. O tu má zájem, krom Rusů a Francouzů právě americká firma Westinghouse. Další částí jednání by mělo být zasedání NATO v Chicagu, oživení a zjednodušení našich ekonomických vztahů se zámořím. Mluvit chce i o událostech, které hýbou Afrikou a vlivu Íránu v těchto oblastech.

Dali si dary

Prezident Obama věnoval českému premiérovi stolní sadu s emblémem prezidenta USA - obálky, pouzdro na vizitky a desky na dokumenty v zelené kůži. Po návštěvě našeho předsedy vlády zase přibude v Bílém domě sada exkluzivního broušeného skla od firmy Moser.

Nečas je ubytovaný v Blairově domě, což je prezidentská rezidence, která se nachází hned naproti Bílému domu. Bývají zde ubytovány významné osobnosti. Z českých politiků byl takto poctěn jen Václav Havel. Na stránkách Bílého domu se můžeme dočíst, že Obama má v plánu oplatit milé přijetí, které se mu v České republice dostalo.

letajici_svec2 ( 30. října 2011 09:37 )

nalijte nam citeho vina...doufejme, ze na dostavbu Temelina bude vypsano radne vyberove rizeni a ze danovy poplatnik v CR se nebude podilet na financovani volebni kampane B. Obamy...

jakub-moravec ( 29. října 2011 11:28 )

ales1, máš smůlu,moje jméno je pravé,snad jedinný se všech nicků tady. Já se komoušů nebojím,až si pro mne dojdou pro moji rebelii,mám nad postelí brokovnici a zamínovaný příchod ke zvonku,jen stačí odpálit dálkovým ovládáním

husqarnowicz ( 28. října 2011 18:03 )

Jak Nečasovi ta funkce svědčí! Stejně jako Vondra si už zřejmě přes pupek nevidí na přirození, jedině s pomocí soustavy zrcadel.

lukreciab ( 28. října 2011 13:50 )

To je zase "repre": vládám jistě kynou ze spojenectví s USA výhody a pokud se vzepřou, tak neuvěřitelné(!!!) story (Norsko se vzepřelo - NATO&co. a zničehonic podivný "atentát" ještě podivnou osobou, v podivnou hodinou, pak ostrov - média dříve než policie a pak zatčení četníkama, kteří čekali na opravu motoru člunu...děs běs, jak jsou centralizovaná média schopná řídit myšlení obyvatel země - mimochodem: ISLAND ISLAND ISLAND!!!). No nic: takže tu máme snahu USA nějak se strategicky vecpat do středu Evropy a po čase oroseného Nečase, který se z toho snaží pro sebe&kámoše vyždímat co nejvíce: nějaké to populistické gesto pro voliče + řiťolezetstvím podpořit vojenský marš na blízký východ a aby byli vojáčci cvičeni u nás... "Šikula Nečas". O co víc si takových blbů vážím, o to víc se do nich nelze nic než obouvat (ale fakt se nesnažím hřešit slovem, jen co na srdci, to na jazyku a vůbec si - jako občan - neberu takové sračky, co vláda vymýšlí, osobně a už vůbec si nedělám žádné domněnky.. A poslední dohoda z těch 4 je: dělám vše, jak nejlépe umím. Tímto s úctou, Lukrecia, která by nejraději takové příživníky.... ISLAND ISLAND ISLAND!!!!

lipno ( 28. října 2011 12:29 )

Je stará pravda, když se někdo po...., tak se i zpotí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa