Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nečas veze dar do Ameriky: Skleničky za 30 000 korun!

Autor: poe, evakk - 
25. října 2011
18:32

Je jasno. Americký prezident Barack Obama tentokrát od českého premiéra nedostane nic pro čtyřnohého miláčka své rodiny, jako minule od Mirka Topolánka. Petr Nečas, s nímž se potká ve čtvrtek, mu předá luxusní dárkovou sadu skleniček s karafou za třicet tisíc korun.

Blesk byl v úterý jedním ze dvou médií, které mělo možnost si dar pro amerického prezidenta Obamu vyfotit. A co vedlo k výběru této sady? „Výrobky značky Moser vhodně reprezentují Českou republiku, proto byla zvolena,“ uvedl vládní mluvčí Jan Osúch.

Podle informací Blesku se jedná o jeden z nejdražších darů, který český premiér obvykle věnuje svým zahraničním protějškům. Z minulosti má už Obama od českého premiéra luxusní psí pelíšek a misku zlacenou 24karátovým zlatem, posázené kamínky od Swarovského s logem »první pes Ameriky«. Obamovi mají portugalského vodního psa jménem Bo.

rudyptak48 ( 27. října 2011 13:48 )

Kdyby Obama neměl zájem o investici do Temelína, tak by se Nečas díval na Bílý dům akorát od obelisku. I když jsou USA bohatý stát, pomáhá investorům v lobingu i president. Co kdyby si z toho naši politici vzali příklad...?

sakra ( 27. října 2011 10:45 )

A odsouhlasení americké dodávky pro dostavbu Temelína. To není kšeft za 30.000,- Kč.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa