Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tohle je Grossův palác za pochybné miliony: Kde na to vzal?

Autor: Eva Pospíšilová - 
1. listopadu 2011
10:14

Jak si bude zanedlouho žít bývalý premiér a někdejší předseda ČSSD Stanislav Gross (42)? Jako bezesporu král za mohutnou neprůhlednou zdí. Právě ta už totiž jako jediná zbývá dostavět u nového domu Grossových, který si staví na kraji Prahy. Pravda, potřeba je ještě doladit i zahradu, trávník a odstěhovat stavebníky, ale to už jsou jen drobnosti.

Nový dům ve Slivenci nepůsobí na první pohled nijak velkolepě. Podíváte-li se ale na sídlo z ptačí perspektivy, tak jak to udělal Blesk, zjistíte, že se tento vyučený strojvůdce s talentem pohádkově zbohatnout na minimálně podivných obchodech pěkně praštil přes kapsu. „Jen samotná stavba musela přijít na třicet čtyřicet milionů. Konečná cena ale může být daleko vyšší. Záleží na tom, co všechno bude mít uvnitř,“ reagoval na dotaz týkající se odhadu investované částky odborník na reality, který si ale nepřál být jmenován.

Stanislav Gross nechal dotaz Blesku bez odpovědi. Kolik do domu investoval, tak zůstává otázkou stejně jako to, kdy se čtyřčlenná rodina bude do nového stěhovat. Podle dokončujících se venkovních prací a toho, že ve stavení je již vymalováno a jsou zasazeny zásuvky, to ale vypadá, že to bude brzy. Možná dokonce dřív, než plánoval sám Gross. Loni na konci letních prázdnin se totiž na dotaz, kdy se bude stěhovat, svěřil: „Počítám, že tak za dva roky.“

V tomto domě bude už zanedlouho žít Stanislav Gross s rodinou. Podle zdroje Blesku budou v sídle i zmíněné místnosti. V tomto domě bude už zanedlouho žít Stanislav Gross s rodinou. Podle zdroje Blesku budou v sídle i zmíněné místnosti. | Foto Blesk – David Malík, Zbyněk Pecák a archiv Blesku

Pozemek o rozloze zhruba 1400 m2 koupil Gross v roce 2008 i s vilkou, která proti současné stavbě byla spíš minidomečkem. Tehdy už multimilionář vytáhl z peněženky 10,2 milionu korun.

Dostavovaný dům v pražském Slivenci je ale jen jednou z řady nemovitostí, které Grossovi a jeho ženě Šárce říkají pane. Vypadá to ale, že žádnou další investici v tomto směru manželé nechystají. „Zatím nic v plánu nemají,“ shodli se lidé z Grossova okolí.

Bývalý premiér musel funkci v roce 2005 opustit proto, že nedokázal vysvětlit, kde vzal směšný milion na barrandovský byt. Dnes advokát už s miliony na své nemovitosti problém nemá. I když je získal zvláštním způsobem. Vydělal více než 100 milionů na akciích energetické firmy, jejichž hodnota se pětinásobně zvýšila, těsně než je prodal. Přitom podle ekonomických analytiků hodnota firmy Moravia Energo, kterou spoluvlastnil, takhle závratně nevzrostla. Možná i proto tento Grossův křišťálově čistý obchod vyšetřovala protikorupční policie. Případ však nakonec odložila.

jardan1 ( 22. listopadu 2011 18:05 )

Protože je z <b>výražky</b>, to je druh mouky, je to nízkovymletá mouka, to znamená, ze je více mletá, prošla až do dolní části mlýna. A je to vÝražka s dlouhým Ý.

janova ( 2. listopadu 2011 21:42 )

Hlavně aby tam byli šťastní. Mít takovej majetek a bát se, aby mě někdo nevodprásk-taky žádnej med.Já mu rozhodně nezávidím.

01380138 ( 2. listopadu 2011 11:29 )

policie,soudci se dají upatit tak je to běžné že tu má každý lump pré

joudajoudovy ( 2. listopadu 2011 10:39 )

ty si rovnou zapni restart a vem hodinu marketingu. Chces-li prodat produkt ci myslenku, musis ji zduraznit.... Pak pod tihou znalosti i padnes

joudajoudovy ( 2. listopadu 2011 10:31 )

ten si vemes ty, at budes honen ulickou hanby, ty protokcni spratku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa