Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Stanislav Gross pomáhal drogové mafii, tvrdí expert

Autor: apk - 
22. července 2011
10:46

Tvrdá obvinění o napojení bývalého premiéra Stanislava Grosse na ruskojazyčnou drogovou mafii vznesl současný národní protigrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

V době své vlády se Gross podle Vobořila snažil zničit nestátní organizace, usilující o snížení počtu drogově závislých v Česku. "Vyloženě řezal věci, které fungovaly. Cíleně je řezal," uvedl pro MF Dnes Vobořil.

Šel jim na ruku

Ten v té době právě jednu z nestátních organizací vedl. "Byla to doba temna," vzpomíná Vobořil. Gross vydával rozhodnutí, která šla na ruku ruské drogové mafii. "V té době ruský kapitál držel trh s heroinem, který u nás dělá přibližně 16 miliard."
Jenom nestátní organizace ve které tehdy pracoval Vobořil, dokázala ročně vyvést ven z drogové závislosti tři až pět tisíc lidí, čímž jen na jedné organizaci někdo ztrácel miliardu. A to se prý Grossovi nelíbilo.

Měl jsem strach

"Jeden z poslanců mi řekl, že se na nás všechny z nestátek chystá. Už po vás jdou tajné služby, řekl. Ať se vám neprokáže spojení s al-Kajdou," vyslech si prý a pro MF Dnes připustil, že měl strach, že se ho pokusí do něčeho namočit.

"Každý den jsem kontroloval auto i zespodu, jestli tam nemám balíček heroinu. Za Grosse jsem se vážně bál, byla to jedna z nejhorších dob, které jsem zažil," zakončil Vobořil. Stanislav Gross veškerá obvinění odmítá.

bosta ( 25. července 2011 11:06 )

Pokud chce někdo dávat peníze kamkoli-důchod,penze i životní-zjistěte si také,za jakých podmínek to můžete rušit.Jsou to neskutečné průtahy i půl roku.U nem.připojištění rušit můžete,ale o všechno přijdete,takže nezbývá než stále platit a platit!Ve většině případů je nejlepší střádat doma,nebo na běžném účtu-nejlépe jen doma!!!Vše z vlastní zkušenosti.

komentator ( 24. července 2011 21:04 )

Kdo uznal mafiánský Kosovský stát? Přece to byla Topolánkova vláda s Vondrou, Nečasem a s dalšími výtečníky!!

komentator ( 23. července 2011 13:32 )

Proč odéesáci a topáci zablokovali návrh socanů na majetkové přiznání? Proč v Česku na rozdíl od všech západních zemí, včetně členský zemí EU, česká pravice blokuje přijetí zákona o majetkovém přiznání? Odpověď je jednoduchá! Zlodějští Topolánci, Dalíci, Řebíčci, Drobilové by těžko prokazovali původ svéhomajetku! Jak přišli tito "tlachalové" k stamilionovým najetkům? Poctivou prací? Kdyby byl zákon o majetkovém přiznání tak by tito korupčníci museli prokázat jak přišli k obrovskému majetku!! A zda řádně zdanili své příjmy! Takže rudyptáku, podporuješ přijetí zákona o majetkovém přiznání?

komentator ( 23. července 2011 13:26 )

Pokud jde o Grosse, tak ten je naprostý břídil ve srovnání s Kalousky, drobily, Vondry, Řebíčky, Bémy! V případě pravicových politků šlo o stamiliony nebo i miliardy korun!!

komentator ( 23. července 2011 13:24 )

Privatizace penzijního systému je superzlodějina české pravice! Stamiliardy korun půjdou do kapes soukromým penzijním fondům! A pokud ty fondy kleknou, což se stalo některým soukromým penzij. fondům v USA a Velké Británii, tak lidi budou mít smůlu, budou sušit h...y!! Myslíte, že ministři této vlády prosazují tento velký kšeft pro soukromé penzijní fondy neboť jsou přesvědčeni, že navrhovaná tzv. penzijní reforma bude výhodná pro lidi v této zemi? Nejsou politici "motivování" k tomu, aby zařídli "velkou domů" pro soukromé penzijní fondy? Kalousci, Drábkové, Nečasové dělají první a poslední, aby umožnili soukromým penzijním fondům spravovat stamiliady korun z penzijního účtu!!penzijní reformu!! A tuto legrácku zaplatí obyčejní daňoví poplatníci!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa