Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oběd u Grosse: Vývar bez chuti, koupený knedlík

Autor: Eva Hofrichterová, Pavlína Kosová, evakk - 
27. února 2011
12:45

Dnes vaří Standa! Takový nápis by mohli mít na dveřích restaurace Černý kohout. Objekt luxusního statku na pražském Barrandově si před rokem za 21 milionů koupil expremiér Stanislav Gross (ČSSD, 41). Blesk.cz otestoval, jak to u něj ve staročeské restauraci, která se zde nachází, chutná.

Blesk restauraci navštívil zrovna v den, kdy bylo polední menu sestavené ze zabijačkových specialit. Interiér působí příjemným až luxusním dojmem, ceny jsou ale na Prahu celkem slušné. V poledne se tu najíte kolem stovky. Nejprve reportérky zkusily polévku. Vývar byl sice domácí, ale poněkud bez chuti. Mnohem lepší jsou hlavní jídla. Zabijačkovému guláši se dal vytknout jen knedlík, který byl zjevně z polotovaru.

Fotoreportér si dal krkovici na grilu s bramborem. Maso bylo šťavnaté a brambory čerstvé. Jako dezert pak zvolil domácí štrúdl. Škoda jen, že k němu v Kohoutovi dávají šlehačku ze spreje. Jediné, co redaktorky opravdu zklamalo, byla káva espreso nevalné chuti. Mělo navíc málo pěny.

Menu podle Grosse

Denní polévka ...................................39,-
Zabijačkový guláš .............................80,-
Grilovaná panenka plněná rajčaty
a hermelínem..................................189,-
Jablkový závin ..................................55,-
Espreso .............................................38,-

Spekulovalo se, že Gross chce na statku vybudovat i penzion. „Já nevím, co tam současný nájemce plánuje. Budeme o tom jednat, nyní ale penzion rozhodně ne,“ řekl Gross Blesku.

Milionář Gross: Záhada Standova hlavolamu

Původ Grossova majetku je opředen tajemstvím. Zbohatl na dodnes nevysvětleném obchodu s akciemi firmy Moravia Energo, které získal za podivně výhodných okolností. Nyní nakupuje jako divý…

Co také vlastní?

- Byt v komplexu Hidden Bay v Miami na Floridě za asi 12 milionů korun

- Pozemek s domkem v Praze-Slivenci za asi 10 milionů

- Ve Slivenci staví vilku odhadem za 30 milionů

- Byt na pražském Barrandově, který před lety koupil za 4,2 milionu

lynx ( 2. března 2011 16:36 )

Čachr s akciemi Moravia Energo byla čistokrevná pračka. To jsou všichni úplně blbí, že to nechápou? Vyprali prachy z Unipetrolu a pak poslali ME do kytek. Policajti pochopitelně nic nevyšetří. Ty si Standa zaplatil jako jejich ministr. Jen ti další dva vytahují prachy ze stružochu opatrně. Jeden koupil na odchodnou bývalce hotel v Krkonoších (pro postižené děti) a druhý si koupil byt za 7 mega z poslaneckých náhrad.

sakra ( 28. února 2011 10:15 )

Pište o zlodějích a podvodnících až tehdy, když jdou za mříže. No to byste o nich v ČR vlastně nepsali nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ondra74 ( 28. února 2011 05:55 )

Tak pod tu vetu se Ti janteto podepisu. Santakauz je opravdu blb!

janteto ( 27. února 2011 20:44 )

Kecáš z hladu? Měli by tě také unést a nakopnout do (_!_) !!

janteto ( 27. února 2011 20:40 )

Blbeček a miliony? To by ty, jsi musel být miliardář, golfe!!

Zobrazit celou diskusi