Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do letadla opilého Béma nepustil kapitán!

Autor: Martin Melichar, Pavlína Kosová, evakk - 
8. září 2011
05:02

Nikoliv jedna údajně arogantní letuška, ale přímo sám kapitán letu rozhodl v noci na pondělí o tom, že nevezme do letadla ve Frankfurtu nad Mohanem pražského exprimátora a poslance Pavla Béma (48, ODS) s jeho známým. „Důvodem bylo jejich nevhodné chování,“ potvrdil Blesku mluvčí Lufthansy Aage Dünhaupt.

Někdejší nejpopulárnější český politik vše popsal tak, že jeho známého – muzikoterapeuta Lubomíra Holzera – odmítla arogantní letuška pustit do letadla pod záminkou, že je opilý. Podle Béma to ale nebyla pravda, muže se zastal, a letuška prý proto nepustila na palubu ani jeho.

Vedení Lufthansy se včera postavilo za své lidi. „Dva pasažéry kvůli nevhodnému chování nevpustil na palubu kapitán letu. Je to jeho výsostné právo,“ uvedl mluvčí společnosti Aage Dünhaupt. V čem konkrétně spočívalo nevhodné chování Béma a jeho parťáka, odmítl s odvoláním na vnitřní předpisy Lufthansy upřesnit. O tom, že by si exprimátor dodatečně stěžoval, včera po poledni nic nevěděl. „Žádnou oficiální stížnost zatím nemáme,“ uvedl Dünhaupt.

Podle svědků, s nimiž Blesk mluvil, Bém i Holzer před letem něco vypili a byli naštvaní kvůli zpoždění. Holzer pak začal dělat problémy a sprostými slovy kritizoval služby letecké firmy. Do jeho následného sporu s personálem se Bém údajně zapojil zvýšeným hlasem a oháněl se politickými funkcemi. Výsledek byl ten, že nakonec neodletěl ani jeden z mužů.

tarka ( 8. září 2011 13:18 )

takže ani to, co se stalo jeho synovi, ho evidentně nikam neposunulo, stále arogantní a namyšlený nadčlověk. Kdo lže, pane Béme, ten krade.

vungtao ( 8. září 2011 12:39 )

To je typické, pro "české cestovatele", že neustále něco kritizují.Každá letec. společnost má nárok na zpoždění, z mnoha důvodů - např. povětrnostních. Nevím, co dokázal Mr. Bém, pravada, vydloubal spoustu tunelů, Lufthansa je pro mě prestižní firma, na kterou by pan Bém nestačil. Nemá v sobě kousek pokory, po tom, co se mu stalo. Ale za fotbálkem opilý létá už léta, často s milenkami, takže omluva proto, co se mu stalo, není.Pardon, v Německu znají Občanskou mafiánskou stranu je z doslechu - velkého množství vybudovaných tunelů na území bývalého Československa.

sakra ( 8. září 2011 11:51 )

Tzv. "nedotknutelný" člen ODS. Je to libový frajer!

zaviracispendlik ( 8. září 2011 10:51 )

jenže od té doby se předpisy díky teroristům hodně změnily

zaviracispendlik ( 8. září 2011 10:50 )

spíš byl pod obraz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa