Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jáchym Bém: Zachraňují mu tři prsty na levé ruce!

Autor: Jitka Stefanidesová, apk - 
13. července 2011
05:35

Další rána pro Jáchyma Béma (20)! Po amputovaci pravé ruky v předloktí, přišly problémy s prsty na levé ruce! Exprimátor Prahy Pavel Bém synovi zařídil špičkové odborníky. Jáchyma poslal k lékařům až do New Yorku! Ti se mu snaží zachránit hybnost tří prstů. Kdyby to nevyšlo, mladíkovi by zbyla jen jedna špatně pohyblivá ruka...

Jáchym přišel po pádu z Wimmerovy kašny v centru metropole o předloktí pravé ruky. Byla to hloupá klukovina, kdy v březnu v opilosti vylezl na sochu kašny, která se s ním utrhla a dvousetkilové torzo ho zavalilo. Pravá ruka byla natolik rozdrcená, že po pár dnech v nemocnici ji lékaři museli amputovat, levou se podařilo zachránit, ale ani ona nezůstala bez následků...

„Nejlepší kamarád se mu na klinice v New Yorku snaží ze všech sil pomoci. Díky rehabilitaci se prsty pomalu rozhýbávají. Zbývající dva jsou naštěstí v pořádku,“ potvrdil exkluzivně Blesku Pavel Bém.

Pavel Bém: Jáchym je velký bojovník

Jáchym odjel na newyorskou kliniku na začátku prázdnin. Nikdo ovšem nedokáže odhadnout, jak dlouho bude složitá léčba trvat. „Rehabilitace jsou náročné. Co bude s rukou, zatím není jasné. Vše je ve stadiu testování,“ doplnil exprimátor. Kromě klasické protézy za zhruba 50 tisíc korun by mohl dostat i biotronickou ruku, která reaguje na impulzy přímo z mozku. Stojí kolem milionu korun.

Jáchym, který byl i nadějným hráčem florbalu, se s osudem, který ho potkal, nečekaně dobře vyrovnal. „Prostě jsem blbl, no, byl jsem venku a udělal jsem chybu, že jsem se trochu napil, no a to se stává. Prostě každý udělá někdy blbost, akorát já jsem prostě měl v osudu, že jsem za to prostě zaplatil trošku víc, ale jsem s tím smířenej,“ řekl v dřívějším rozhovoru.

„Jáchym je velký bojovník. Má šťastnou hlavu. A za to je celá naše rodina nesmírně ráda. Klobouk dolů za to, že celou situaci bere, tak jak ji bere,“ zakončil Pavel Bém.

sydnicka ( 16. července 2011 11:08 )

Bu je spravedlivy, ale nikdy nikoho nepotrestal a nebo nezabil. Buh ma rad kazdeho cloveka, a je jedno jestli je bohaty, chudy a nebo vrah.

bosta ( 14. července 2011 11:04 )

To patří tomu blbci "bohatypodnikatel",který někde zastydl.

bosta ( 14. července 2011 11:00 )

Tak teď ses ale sek.Bůh je právě spravedlivej-jinak by byl na h...no.Jinak zanech těch svých výbl..tků.Ty až jednou prozřeš,můžeš poděkovat tomu Bohu.A doplň si obecnou.Tvé výšplechty jsou na úrovni idiota,což je psychiatrický termín stupně omezenosti.Máš ale ještě rezervu.

01380138 ( 13. července 2011 16:22 )

už zaplatil opravu to mě zajímá né jeho prsty!!!!

andulaanca ( 13. července 2011 13:22 )

umím. A v tomhle máš prvně v životě naprostou pravdu!!!!!!! Ale proč píšeš o své matěri? nechápu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa