Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Petra Paroubková: Ze spisovatelky vydavatelkou

Autor: Oldřich Tichý, Kjos - 
28. června 2011
00:30

Bylo to střežené tajemství. Expremiér a exšéf ČSSD Jiří Paroubek (58) sice opakovaně naznačil, že jeho žena má jakýsi podnikatelský záměr, nikdy ale neřekl více. Blesk teď zjistil podrobnosti: Petra Paroubková (37) založila společnost Columbus Holdings a je partnerkou ve vydavatelství. Jejím společníkem je Martin Feldek, vydavatel její knihy V botičkách od Diora.

Firma, v níž je Paroubková většinovým vlastníkem, byla do obchodního rejstříku zapsána před dvěma týdny. „Ano, je to její nová aktivita,“ potvrdil v pondělí podnikání své ženy Paroubek.

Potvrdil rovněž, že předmětem podnikání bude vydavatelská činnost, více ale neprozradil. Sdílnější nebyla ani sama Petra Paroubková. „Je pravda, že jsem se stala partnerem ve vydavatelství,“ sdělila pouze. Zveřejnění informace jí nebylo po chuti. Její společník je totiž mimo republiku. „Je na dovolené v Americe,“ uvedl jeden z pracovníků vydavatelství Columbus.

Feldek se s Paroubkovou blíže seznámil, když chystali k vydání její knihu V botičkách od Diora. Ta se nedočkala právě příznivých kritik. Nakladatel ji ale logicky hájil. „Je to spíš taková poezie, takže to hodnotit jako prózu je hloupost i když já osobně nijak zvlášť mezi prózou a poezií nerozlišuji,“ řekl tehdy Feldek. Jeho nakladatelství má široký záběr od Atlasu hub až po právnické historky sepsané nechvalně proslulým exděkanem plzeňských práv Milanem Kindlem.

abvydavatelstvi ( 28. června 2011 15:51 )

cernysvetlo ( 28. června 2011 13:45 )

Nenech se vysmát, v jeho věku a hlavně s jeho figurou už moc parády v pelechu nenadělá. Vždyť radši seká po nocích trávu a píše ty svý slátaniny než aby oblažoval svou ženu.

brebera ( 28. června 2011 13:42 )

Cop bys chtěl od lidí, kteří svou spolupráci založili na Botičkách od Diora? Vydávat knihy pro "obyčejný lidi" moc lukrativní nebude, lid čte horko těžko Blesk a AHA. Ti ani nevědí, co poezie znamená a celou knihu? Of! Vidím to spíš na čističku prachů Paroubkova působení ve vrcholné politice, a to už na magistrátě mělo velký šuple značný nekalý příjem.

joun ( 28. června 2011 09:44 )

Paní Paroubková a její aktivity mě nechávají lhostejným, ale co je pecka, že vydavatel nerozlišuje mezi poezií a prózou??? Vzdělaný vydavatel....

abvydavatelstvi ( 28. června 2011 08:12 )

Jenom aby je mel kdo cist......ty blbiny co pisou a vydavaji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa