Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opakované volby v Krupce: Znovu se uplácelo!

Autor: Jana Ulrichová, evakk - 
8. května 2011
10:02

Uplácení voličů, především z řad sociálně slabších obyvatel. Přesně kvůli tomu se včera v Krupce na Teplicku opakovaly komunální volby. Podle některých svědků se však s hlasy voličů v Krupce kupčilo znova! Tentokrát už ale ne tak okatě jako minule a za menší částky.

Ještě před volbami našli protikorupční aktivisté před dveřmi panelových domů na problémovém sídlišti Maršov asi 300 povalujících se obálek s hlasovacími lístky. „Je snadné je posbírat, zaškrtat na nich vybranou stranu a pak s nimi kupčit,“ uvedl Vladan Brož z organizace Transparency International. „Organizátoři lidi obcházeli už před volbami. Řekli jim, že je nebudou svážet jako minule, ale že musí jít volit sami. Ujistili je ale, že peníze dostanou,“ řekl Brož.

„Děje se to tu pořád. Teď ale nabízeli málo, jenom stovku,“ potvrdil Brožova slova muž ze skupiny, která přišla volit do školy na sídlišti Maršov. Zda nabídku využil, nechtěl říct.

Pracovník radnice Pavel Horák (VV) však kvůli podezření na nákup hlasů šel ještě odpoledne na policii podat trestní oznámení. „Máme určité poznatky a informace, které kupčení potvrzují,“ řekl Horák.

Při loňských říjnových volbách se údajně prodávaly hlasy za 200 až 300 korun. Soud proto nařídil ve 14tisícovém městě volby nové. Na ně včera dohlíželi policisté, strážníci i ministerští úředníci. „Žádné potíže jsme nezaznamenali,“ podotkla Jitka Červenková z ministerstva vnitra.

sakra ( 9. května 2011 10:48 )

Ti jsou schopní "volit" i jen za krabici vína. Je to póvl, národe braň se!

3nactka ( 9. května 2011 07:41 )

No to je jasné,že dostali peníze!Už jste někdo viděl Roma volit ze svojí vlastní vůle?Vždyť jim jsou volby ukradené,jim tu sociálku dají vždycky a když ne,tak je to přece rasismus!

francjosef ( 9. května 2011 07:13 )

Nechte je již konečně na pokoji,stejně řádně zvolení je jenom banda prolhaná a co tedy chcete si vylévat na romech stek?Pochází to od jinud!!!

husqarnowicz ( 8. května 2011 17:38 )

Řešením by bylo odejmout těmto lidem hlasovací právo. Jsou pro tuto republiku jen přítěží, z jejich přítomnosti společnost nic nemá, jen na ně doplácí. Nejsou pro tuhle zemi žádným přínosem a majoritní společnosti jsou jen na obtíž, znají jen svá práva (často širší než u ostatní populace), povinnosti ovšem velkoryse přehlížejí. Proto by volební právo neměli mít.

crakazasecrak ( 8. května 2011 12:11 )

XINDL!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa