Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Paroubek o Vondrovi: Má politickou nemoc

Autor: Eva Hofrichterová, Sandra Apostolidisová, evakk - 
7. května 2011
13:52

Bolavá záda ministra obrany Akexandra Vondry (ODS) jsou tajemnější než hrad v Karpatech. Nemohl přijít na mimořádnou schůzi zpovídat se z předražené zakázky pro firmu Promopro, jak se ale Blesk včera znovu přesvědčil, chození po areálu nemocnice mu nedělá žádné problémy. Zatímco ODS se ho zastává, opozice je rozčarovaná. „Pan Vondra je tak trochu ulejvák,“ prohlásil exšéf ČSSD Jiří Paroubek.

Spekulace o Vondrově zdravotním stavu vyvolala jeho náhlá omluva z mimořádné schůze Sněmovny kvůli předražené zakázce během českého předsednictví EU pro firmu Promopro. „Mám vyhřezlé plotýnky v krční páteři. Do týdne se uvidí, zda je nutná operace,“ napsal Vondra Blesku v pondělí.

Ještě ten den si ale ze špitálu odskočil na bezpečnostní radu státu. Ve čtvrtek mluvčí obrany Jan Pejšek sliboval, že jasno o operaci bude v pátek. To ale opět nebylo... „Rozhodnutí lékařů se odkládá na pondělí. Pan ministr zůstává přes víkend v nemocnici a až v pondělí se rozhodne, jestli bude muset na operaci, nebo ne. Od toho se pak budou odvíjet další věci, jako plánování pracovního programu,“ řekl ale včera Blesku Pejšek. Vondra totiž má jet na konci května s premiérem do Iráku. „To už by byla nestydatost, kdyby se té cesty účastnil. Zřejmě má politickou nemoc,“ myslí si Paroubek.

Blesk Vondru ve čtvrtek i včera přistihl, jak si bez zjevných potíží vyšel na procházku kolem nemocnice. Jak si tedy jeho spolustraníci odůvodňují, proč nemohl přijít do Sněmovny vysvětlovat svůj průšvih? „Bez souhlasu vám nemohu o zdravotním stavu Alexandra Vondry nic sdělit. Jediné, co vám řeknu, je, že zdravotní problémy existují a nejsou výmluvou,“ řekl místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS).

Co je vyhřezlá ploténka?

Ploténky se nachází mezi obratli a zajišťují pohyb páteře. Opotřebení, nedostatek pohybu nebo naopak neúměrná fyzická zátěž může mít za následek jejich tzv. vyhřeznutí. Výhřez tlačí na nervová zakončení a to provází vystřelování bolesti. Může dojít až k ochrnutí. V 95 % případů je postižena křížová oblast páteře, krční část jako u Vondry méně obvyklá.

wojtylak ( 5. června 2011 22:31 )

zcela vyjimečně má Jiříček pravdu česká svoloč bude vždy volit svůj zánik,patří vám to ale nebulte čecháčci.

vagen ( 9. května 2011 20:29 )

zlodej krici chytte zlodeje

vagen ( 9. května 2011 20:26 )

ukradne na co prijde

vagen ( 9. května 2011 20:24 )

jsou strasliva podrazacka dvojka

komentator ( 8. května 2011 18:31 )

Máš svým způsobem pravdu. Když justici ovládá "justiční mafie", co lze čekat od Státního zastupelstva a od soudů?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa