Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neodvolatelný Vondra: ODS je za ním proti všem!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap, Kšim - 
28. března 2011
16:51

Korupční aféra s firmou Promopro ministra obrany Alexandra Vondry nesmí ohrozit protikorupční vládu. Toto paradoxní vysvětlení je výsledkem jednání špiček ODS. Vondra zůstane ve vládě, rozhodla výkonná rada ODS

V době, kdy Vondra ještě jako šéf pro evropské záležitostí české vlády rozhodoval o státních zakázkách, děly se v jeho rezortu nehorázné věci.

Úřad vyplatil firmě Promopro za zakázku na technické zabezpečení 525 milionů korun. Ta pak odeslala 378 milionů subdodavateli NWDC, který 135 milionů převedl do Rakouska. Peníze skončily na účtu anglické offshorové společnosti Deeside Service Solution, jejíhož vlastníka nelze zjistit.

Odchod Vondry žádala jak opozice, tak menší koaliční strany TOP 09 a Věci veřejné. ODS svého ministra na pondělní schůzce vedení strany podpořila. "Není možné připustit výměnu ministra Vondry. Pokud by padl, zastavily by se reformní snahy na ministerstvu obrany a o to možná někomu jde," uvedl pro idnes.cz Vondrův stranický kolega a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

oldedek ( 29. března 2011 09:41 )

Podezření, že ho ODS chrání zejména proto, že peníze "přistály" v pokladně ODS je asi nanejvýš pravděpodobné ...

sakra ( 29. března 2011 09:36 )

ODS se "zastala" Vondry proti všem, no a všichni společně nakopou ODS do pr.de.le! Lidi hlavně při volbách na to nezapomenout!!!

jamee ( 29. března 2011 05:24 )

Má křivou hubu i charakter na ODPLIVNUTÍ...........totálně bez cti jako většina MODRÝCH STRAK

hugu ( 28. března 2011 23:53 )

Budete se těžzce divit,ale já jsem ve svém nebetyčném optimismu doufal,že ODS někde najde zapomenutou soudnost,vzpomene si na předvolební projevy Nečase a doporučí mu odstoupit. Asi se budu muset dát na modlení,ale ve společnosti Kalouska&company bych se také necítil moc dobře,pomalu začínám litovat,že nechlastám.

simamach ( 28. března 2011 21:23 )

to je ale pedel Upřímně. Vy jste snad čekali něco jiného?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa