Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bémův syn je v umělém spánku, ztratil mnoho krve

Wimmerova kašna na Uhelném trhu před (vlevo) a po (vpravo) opileckém výstupu Jáchyma Béma.
 (Autor: prazskekasny.net, Blesk - Petr Merta)
Autor: kyc, mir, gam - 
22. března 2011
05:00

Starší syn exprimátora Pavla Béma (ODS) Jáchym (20) je v umělém spánku! V pátek v noci se rozhodl lézt s partou kamarádů na Wimmerovu kašnu na pražském Uhelném trhu. Jenže spadl a zlámal si ruce. Je po operaci, ztratil hodně krve a hrozí mu amputace. Podle některých informací zaplatí škodu za několik set tisíc korun za syna jeho otec.

A malá částka to rozhodně nebude. Součástí kašny jsou totiž dvě plastiky, jedna z nich má poté, co na ni mladíci lezli, ulomenou hlavu. „Tato část se bude muset zcela vyměnit. Nejprve se ale hlava slepí a podle ní pak uděláme odlitek. Také se musí najít vhodný kámen,“ popsal opravu sochy její restaurátor Oldřich Hejtmánek s tím, že celý proces může pak stát až několik set tisíc korun.

Jáchym je v umělém spánku

„Veškeré náklady zaplatí viník incidentu. Radnice se tímto případem dále nebude zabývat a čeká opravu v co nejkratším termínu,“ uvedla mluvčí první městské části. Jáchym je student, a dá tedy předpokládat, že škodu za něj uhradí otec, exprimátor Pavel Bém – psychiatr, který ale syna zřejmě dobře nevychoval.

Zdravotní stav Jáchyma je i nadále kritický, zůstává na oddělení ARO. Pravou ruku má už po operaci. „Pacient je v umělém spánku a ztratil mnoho krve. To situaci zhoršuje,“ řekl Blesku zdroj z nemocnice. Pokud by se Jáchymovo tělo nedokázalo se zákrokem vypořádat, museli by lékaři chlapci ruku amputovat. „Náš syn bojuje ze všech sil,“ řekl včera Blesku zdrcený otec.

On nebo jeho žena jsou u Jáchymova lůžka prakticky nepřetržitě. Jsou také jediní, kdo za ním může. „Rádi bychom za ním zašli, ale nepustí nás. Je nám to všem hrozně líto, je to fajn kluk,“ svěřil se Jáchymův spoluhráč z florbalového týmu Aleš Hlavička.

Video se připravuje ...
Další videa