Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bémův syn přišel o ruku!

Wimmerova kašna na Uhelném trhu před (vlevo) a po (vpravo) opileckém výstupu Jáchyma Béma
 (Autor: prazskekasny.net, Blesk - Petr Merta)
Autor: Jitka Stefanidesová, Richard Veselý, mivrk - 
7. dubna 2011
07:30

Nejhorší obavy rodiny exprimátora Pavla Béma se potvrdily! Synu Jáchymovi (20), který před 19 dny vylezl na Wimmerovu kašnu na Uhelném trhu a pak se z ní zřítil, museli lékaři amputovat celé předloktí pravé ruky! Končetina byla natolik rozdrcená, že ji nezvládli dát dohromady ani špičkoví odborníci z oddělení plastické chirurgie vinohradské nemocnice v Praze.

Jáchym zaplatil za noční tah Prahou opravdu krutou daň. Lékaři mu museli amputovat část pravé ruky. Rodina Pavla Béma přitom ještě minulý týden doufala, že se syn vyléčí. Ve středu ale přišla smutná zpráva... „Přišel o ruku… Dvacetiletý klučina! Je to osud a hrozně to bolí,“ řekl večer Blesku zdrcený Pavel Bém.

Ztratil mnoho krve

Původně Jáchym ležel v nemocnici ve Střešovicích, odkud ho převezli na Vinohrady. Tam se v pondělí podrobil náročné plastické operaci rekonstrukce svalu. „Dva týdny před operací musel strašlivě trpět. Převazy mu tak prováděli v narkóze, aby vůbec bolest vydržel,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj. Levou ruku se naštěstí lékařům podařilo zachránit celou. Vinohradská nemocnice se ani včera ke stavu Jáchyma Béma vyjadřovat nechtěla.

Jáchym se na kašnu pokoušel dostat při nočním tahu Prahou v půlce března. Na kašnu sice vylezl, ale spadl z ní! A s sebou vzal i 200kilogramový blok umělého kamene, který mu rozdrtil obě ruce. Ztratil mnoho krve a byl nějaký čas v umělém spánku.

Video se připravuje ...
Další videa