Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Gott na Hradě: Romantika by to nebyla!

Autor: mivr, apk - 
9. února 2011
21:10

Za dva roky by se nový prezident České republiky mohl volit přímo. To znamená, že by se jím mohl stát i politicky nečinný člověk, třeba Karel Gott. Co na to zpěvák říká? "Romantika by to nebyla!" prohlásil.

Kdo by rád kandidoval na post hlavy českého státu a nesplňuje požadavky, za dva roky možná bude mít příležitost. V jednání je totiž momentálně návrh na přímou volbu prezidenta. To znamená, že by se jím mohl stát i člověk, který se doposud politikou vůbec nezabýval.

Na to jako první upozornila Jana Bobošíková, která se netají tím, že by se sama ráda stala prezidentkou. Dodala ale, že by se hlavou státu mohl klidně stát i zpěvák Karel Gott. "Jsem přesvědčená, že Karel Gott je mnohem kvalitnějším kandidátem, než mnoho poslanců a senátorů v současném Parlamentu," řekla TV Prima.

Politolog Zdeněk Zbořil jen potvrdil: "Mohla ještě přidat Dominika Haška, Jaromíra Jágra nebo Daniela Landu, ale ona tím jen upozorňuje na problémy přímých voleb. Ty mají spoustu výhod, ale i tuto nevýhodu."

Karel Gott se na to zatím necítí

A jak na možnou budoucnost v prezidentském křesle místo stávajícího Václava Klause reagoval Karel Gott? Byl skromný: "To, co řekla, paní Bobošíková, mně velmi polichotilo, ale představit si to neumím. Já si stejně myslím, že moje doba ještě nepřišla."

Zároveň ale dodal, že by vládl pevnou rukou: "Rozhodně, na rozdíl od mých písní, by to velká romantika nebyla. Byl by to trochu drzejší jazyk." Na post prezidenta už si brousí zuby i Miloš Zeman. Tak uvidíme, jestli se v roce 2012 stane hlavou České republiky důchodce, který relaxuje na Vysočině, či švihák, který je celým národem znám tím, že tíhne duší k Lady Karneval.

jakub-moravec ( 11. února 2011 23:23 )

kundlanko bezbožná a proč jste bezbožná? A víte že bezbožníky pánbů ztrestá tak že příjdou do pekla? Když už chcete být bezbožná, nemusíte to dělat tak okatě. A tady o tom Gottovi, já myslím že by mohl být dobrým prezidentem, hlavně aby nám dopředu řekl co udělá s těmi našími tuneláři a korupci. Nějaký lidumil za prezidenta to také není dobré, ale hlavně aby byl SPRAVEDLIVÝ a v tom slově už je všechno, shovívavý k dobrým, ale tvrdě ke špatným. Tam to pořekadlo "ševče drž se svého kopyta" se tady vůbec nehodí, to je jen dobré k tomu, aby si řemeslníci nezaměňovali svoje řemesla, jakože švec nemůže být kuchař, cukrář mechanikem, a.t.d. Čím já se dříve vyučil, to jsem potom pustil a chytil se něčeho jiného. Karla Gotta máme rádi za jeho písničky (i já) a kdyby byl Gott presidentem, dovedete si lidi představit, jak by to bylo krásné mít rád svého prezidenta? To tu u nás ještě nebylo, počínaje Gottwaldem až do dneška byli všichni prezidenti HNUS!

jakub-moravec ( 11. února 2011 03:29 )

A co Dienstbier, jak ten dlouho seděl?

zirafa ( 10. února 2011 12:09 )

starypes, to byl pokus o vtip.....

olesja ( 10. února 2011 11:54 )

Odzpíval by novoroční projev. I kdyby to nebyl pro některé zážitek, určitě by to byla změna

kudlankabezbozna ( 10. února 2011 10:38 )

Jo, plně souhlasím. Káju jsme jako zpěváka vždycky nesnášela, ale když promluví, má to hlavu i patu. Působí na mě jako rozumnej chlap, kterej v podstatě ví, co chce. Jenže víc než Ševče, drž se svého kopyta, mi na něj sedí: politika si žádá ty nejlepší z nás - ale bohužel, nemá jim co nabídnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa