Když viděl náhodný kolemjdoucí bezvládné tělo, zavolal záchranku. Bebíčko ještě dýchal. „Pacienta se nám už bohužel nepodařilo do nemocnice dovézt živého,“ řekl Blesku Bořek Bulíček, majitel soukromé záchranné služby Trans Hospital.

Bebíčko hrál dlouhá léta v proslulé country kapele Zelenáči i s kapelou Ohaři. „Dva roky jsme ho neviděli, hrával s námi jen příležitostně,“ řekla Blesku manažerka Zelenáčů Jana Michalová. „Z kapely odešel v roce 2000 kvůli nemocnému tatínkovi, o kterého se vzorně staral,“ dodala. Poslední léta ale Krištof žil osamocen na své chatce v Hatích. V osudný večer měl sraz se členem skupiny Starý koně, se kterými hrál po hospodách.

Fotogalerie
1 fotografie

Kamarádi se ho nedočkali

Sraz s kamarády měl právě v Dobřichovicích na nádraží, tam už ho ale nenašli. V tu dobu bojoval v záchrance o život. „Když naše posádka s lékařem přijela, byl promodralý a v bezvědomí. Okamžitě jsme mu dali kapačku,“ popisuje Bulíček z Trans Hospital. Namířeno prý měli na internu do nemocnice v Hořovicích. „Asi v půlce cesty došlo ale u pacienta k zástavě srdce. Lékař resuscitoval celou hodinu. Je mi to moc líto, ale marně,“ dodal Bulíček.

„No jo, poslední roky žil hrozně. Zarostlý, v maskáčích, polekal by kdekoho,“ řekl Blesku Jan Vyčítal, který s Bebíčkem hrál v Zelenáčích. Smrt kamaráda ho prý moc nepřekvapila. „Zemřel tak, jak žil,“ dodal Vyčítal.