Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Janečkovi snížili za trest plat o 13.680 Kč

Ředitel ČT bude mít na tři měsíce o 20 procent nižší plat
Ředitel ČT bude mít na tři měsíce o 20 procent nižší plat  (Autor: Barbora Pejšová)
Autor: ČTK, jaj - 
9. února 2011
15:32

Ředitel ČT Janeček naštval Radu televize a ta mu o 20 procent na tři měsíce skrouhla plat. Prý selhal při informování o veřejných zakázkách. Od února do dubna tedy bude brát o 13.680 Kč méně. Již v prosinci mu Rada plat snížila o pět procent.

Janečkova pevná část mzdy činí 156.750 Kč a jeho plat, pokud správně plní své povinnosti, se může navýšit o 68.400 Kč. Na příští tři měsíce si však bude muset utáhnout opasek.

O snížení odměn Rada ČT rozhodla na základě svého usnesení ze zasedání, které se uskutečnilo v říjnu v Ostravě. Na něm vyslovila znepokojení nad selháním Janečka při komunikaci a informování o veřejných zakázkách České televize.

Výběrové řízení nebylo v pořádku

Konkrétně se tehdy radním nelíbilo výběrové řízení na výběr a správu televizních poplatků, které zároveň pozastavili. "Problém byl v tom, že se informace o zakázce nejdříve objevily v novinách s negativními konotacemi, a až dodatečně se vysvětluje, jak to bylo myšleno," uvedl na ostravském zasedání předseda Rady ČT Jiří Baumruk.

Výběrové řízení na správu televizních poplatků nakonec ČT na pokyn rady zrušila. Janeček také vydal v prosinci nový pokyn pro zadávání veřejných zakázek. Rada již na ředitelův plat sáhla 15. prosince, kdy mu ho na celý rok snížila o pět procent.

warumfernet ( 12. února 2011 07:44 )

nedobrovolní koncesionáři - občané Czechistánu si soudruha Janečka platí a to nevídanou částkou - měsíčně 145,-Kč. Kam se na to hrabou poplatky za vstupné do ordinace lékaře a do lékárny. Přitom ČT je servilní vždy stávající vládní klice, takže o objektivní politické neutralitě nebo vyváženosti informací nemůže být ani řeč.

golf33 ( 11. února 2011 16:46 )

Měli bychom se mu na to složit všichni, už tak bral strašně málo, jak sám říkal. Vždyť to vede tak dobře!

valenta008 ( 10. února 2011 09:49 )

Během půl hodiny jste stáhli tento článek z hlavní stránky.Že by Janeček a spol. měli v Blesku své kamarády ?

valenta008 ( 10. února 2011 09:12 )

vždyť je to jen na 3 měsíce tak si dá jistě odměnu aby nepřišel zkrátka.Jeho oblíbenci,kteří mluví jako kanálie (Augustová,Stluková a další), to okomentují jejich spisovnou češtinou : My skrytí komunisti a jejich sympatizanti říkáme novináři a nějaká rada ať si píšou co chtějí,nemůžou si ale pomoct a naopak nám můžou políbit ...el.Čtenář této poslední věty jistě promine její kostrbatost, ale jde o slova jako- komunisté, píší, nemohou, pomoci atd. Celý ten moloch na který musíme platit a který si ještě přivydělává prodejem starých pořadů na telešopinku by patřilo zprivatizovat.

siroky11 ( 9. února 2011 23:51 )

za hovno NE! Za to, že nám zvyšuje koncesionářské poplatky. Darebák! Ale ono taky na něj dojde!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa