Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janeček ustál luxus i aféry, zdolala ho nemoc,

Autor: map, Kbali - 
9. června 2011
07:01

Přestál všechny aféry a dál si za svůj měsíční základní plat 231 tisíc korun a mnohasettisícové roční odměny užíval luxusu. Včera však šéf České televize Jiří Janeček (55) oznámil, že ke konci srpna po osmi letech odstoupí z funkce. Radě ČT, která mu v poslední době přestala zobat z ruky, oznámil, že je to ze zdravotních důvodů. Co ho trápí, neupřesnil. Po své rezignaci se ale prý hodlá věnovat léčení.

Janeček byl královsky placen, přesto vždy existovaly pochybnosti, jestli to na jeho luxusní život může stačit. Blesk jako první odhalil, že se šéf ČT prohání na motorce Honda, jejíž cena se blíží k milionu.

Měl slabost pro silné mašiny – v garáži mu totiž stál ještě obří vůz BMW za 2,5 milionu. Stejně tak Janeček nešetřil třeba na hodinkách. Podle fotografií, které má Blesk k dispozici, nosil nejméně čtvery a ani jedny pod 100 tisíc! Výjimečné Panerai Luminor Marina Automatic se dají sehnat od 120 tisíc korun, hodinky Breitling Bentley za 173 tisíc.

I přes tyto drahé záliby Janečkovi zbylo v minulých třech letech na byt v Praze na Zahradním Městě, na kterém je zástavní právo za 6,4 milionu korun. Na Táborsku zase koupil přes 11 tisíc metrů čtverečních pozemků za více než čtvrt milionu.

Janeček měl zkrátka rád luxusní všechno. A neváhal na to obětovat i peníze České televize, když si nově zařídil kancelář za několik milionů. Co na tom, že se mu na to složili Češi svým 135korunovým měsíčním koncesionářským poplatkem!

Šéf ČT byl přesvědčen, že si zaslouží plat přes 230 tisíc i statisícové roční odměny. A když mu Rada ČT kvůli nespokojenosti s jeho prací začátkem roku vzala odměnu 120 tisíc, našel si cestičku, jak si je stejně vyplatit.

Co je Janečkovi?

Proč Jiří Janeček (55) tak zčistajasna opouští svůj lukrativní post? Spekuluje se o opravdu vážném onemocnění. Podle některých zdrojů se rozhodl poté, co dostal výsledky rozborů svého zdravotního stavu. Mluvčí televize to ale nepotvrdil, žádný takový impuls prý nebyl.

Před více než třemi lety se objevily zprávy, že Janečka trápí vleklé potíže s ubývajícím svalstvem na noze. Operace nepomohla a lékaři se obávali, že by jeho stav mohl skončit až amputací nohy. Atrofie se přitom v těžších případech může rozšířit i do dalších orgánů. Zda je za Janečkovým odchodem právě potíž s ubývajícím svalstvem, není jasné. Objevily se totiž spekulace i o rakovině prostaty.

zdan ( 7. července 2011 11:11 )

melou pomalu,ale jistě.

pelagie ( 11. června 2011 09:52 )

je hnus .....postrádá to jakoukoli etiku .....

ctenar ( 9. června 2011 10:39 )

pravý důvod zná jen Janeček.

odol ( 9. června 2011 08:30 )

Rakovina celkovo je svinstvo...

Zobrazit celou diskusi