Skoro všechny příspěvky z diskuze ke článku o tom, že silvestrovská zábava už není, co bývala, jak říká Bohdalová, byly souhlasné. Se známou bavičkou a herečkou souhlasí všechny generace televizních diváků. Nikdo nemůže pochopit, proč se netočí normální zábava s chytrým humorem a "trapárny" postavené na vulgárním humoru. Jako by tu nebyl nikdo, kdo by to dokázal. Většina lidí proto o Silvestra televizi buď vypnula, nebo si pouštěli Silvestra z archivu, aby se mohli alespoň trochu pobavit.

Radši budu v práci, než koukat na televizi o Silvestra

Všechny televizní programy shrnula výstižně do jednoho odstavce čtenářka pod nickem illyria. "Jelikož jsem byla o Silvestru v práci a vrátila jsem se domů až v 18.20 a nešla nikam na večírek, tak jsem si pustila Novu (potrhlou kadeřnici fakt nemusím - ona je taková "prostá"), Primu (proč se mám koukat na nějakou Dominiku Haškovou? já jí neznám a to, že má slavného tatínka není průprava pro Silvestrovský pořad), ČT 1 (ty scénky bývaly zábavné ale po sté už fakt ne). Takže pokud budu mít příští rok službu i o Silvestru, tak v práci zůstanu déle, protože to je asi tak jediná smysluplná věc, co se na Silvestra může stát...

Prarodiče koukali na archivní pořady

Čtenářka nefertari si raději s manželem pouštěla filmy na DVD a stahovala starší pořady z internetu, náladu si koukáním na silvestrovské estrády v televizi kazit nenechala. "Když jsem viděla program TV, tak jsem se zhrozila, radši jsme si s manželem v půjčovně zamluvili dva filmy a proložili to Vománkovým vínem od Menšíka na youtube a jedním dílem Okresního přeboru na archivu Novy. Na Růžovku a podobné srač..y nekoukám ani v průběhu roku, natož pak na Silvestra. Ani se nedivím svým prarodičům, kteří do čtyř do rána koukali na archivní Silvestry."

Úpadek zábavných pořadů

Mnozí čtenáři si všimli i faktu, že natočit kvalitní zábavný pořad je dnes opravdovou raritou. Zarážející je i používání mnohdy až velkých vulgarit při vyprávění vtipů nebo tvoření vtipných scének. "Souhlasím s paní Bohdalovou o úpadku zábavných pořadů, dnes, pokud je někdo "vtipný", tak používá vulgarity jak na běžícím pásu, zřejmě si myslí, jak je to veselé...," smutní čtenářka bara.

Silvestr za 4-

Další ze čtenářů v diskuzi by oznámkoval jako ve škole letošní televizní Silvestr známkou 4-. "Také souhlasím s Bohdalovou, Silvestr v TV už roky nestojí za nic. Fakt, že scénky Dvořák, Bohdalová, Menšík, Náhlovský atd. tam se člověk opravdu zasmál. Je to prostě stará garda. Ještě, že je ten archiv. Scénky si i v noci pouštím do sluchátek a i čtené hry Brodského, když nemohu spát. Tak dobré Silvestry jsou už minulostí."

Ubohost a beznaděj

"Paní Bohdalová má pravdu, i když ji říká decentně. O komerčních televizích není třeba mluvit, protože není o čem, což je ta ubohost. Pokud jde o beznaděj tak tu vidím v celkové nabídce televize a v jejím negativním vlivu na diváky. To, že nemá ze současné tvorby co nabídnout ovlivňuje i způsob "zábavy" ve veřejnosti, která se už neumí také bavit a oslavy se tak omezují jen na ohňostroje dávno před půlnocí a pitky. Vrcholem je, že ČT za působení Janečka nejen že nic pořádného nevytváří, ale žije si nadmíru dobře z našich poplatků a nestydí se ještě nabízet prodej starých pořadů v telešopingu za nemalé peníze, aby si ještě dále mohli navyšovat platy," píše kriticky čtenář pod nickem lyznik008.

Bylo to spíše k pláči než k pobavení

"Paní Bohdalová má bohužel z části pravdu. To, co předvedla na Silvestra Nova a Prima, byl vrchol trapnosti. Bylo to spíš k pláči než k pobavení. Co bylo na České televizi, netuším, protože jsme byli doma nad tímto programem tak znechucení, že jsme televizi vypli a raději mastili karty," svěřuje se čtenářka kobitka, co se zábavou na Silvestra.