Nova nasadila kadeřnici z Ulice

Televize Nova se pokusila na hlavní večerní vysílací čas diváky naladit silvestrovským vydáním Televizních novin. Netradičním formátem pořadu provázeli Markéta Fialová a Karel Voříšek. Zábavu k popukání měla "odpálit" exkluzivní reportáž o tom, že Česká pošta v roce 2011 již nebude dopisy roznášet, ale jejich obsah bude číst příjemcům do telefonu. Poměrně zajímavý nápad se podařilo přetavit v celkem zajímavou silvestrovskou reportáž.

Dalším obsahem zpravodajské relace byla sbírka kuriozních videí, reportáží a přežbleptů nováckých reportérů, což lze označit za tradiční silvestrovskou směs. Svěže naopak působila reportáž Michaely Ochotské, která se mužů v ulicích českých měst ptala, zda by chtěli prožít veřer s jistou Michaelou Ochotskou.

Televizní noviny pak obsahovaly i pozvánku na další novácký pořad - Mejdan roku z obýváků. Pozvánka byla uvedena slovy, že "ten program prostě už nemůže být lepší". Naštěstí existují DVD přehrávače, internet a tisíce otevřených barů a hospod, takže občan Česka přeci jen alternativu k televizní zábavě má.

A jaký byl tedy Mejdan roku? Určitě pestrý, ale bez převratného nápadu. V obýváku Simony Pavlicové (kadeřnice ze seriálu Ulice) se během večera objevila pestrá skupinka celebrit: Jirka Babica, Ewa Farna, Petr Rychlý, Vladimír Brabec, finalisté Superstar, Markéta Plánková, Václav Kopta, Tomáš Matonoha a Ozzák (Martin Dejdar). Simona Pavlicová hrála, že nestíhá a že chce, aby se mejdan podařil a ostatní hráli, že se dobře baví. Mejdan z obýváků byl vystřídán silvestrovskou Ordinací v růžové zahradě, sitcomem Comeback, show Mr.GS a do půlnoci se doklopýtalo s Talentmanií v patách.

Fotogalerie
3 fotografie

Prima použila Krause

Na Primě dostal obrovský prostor Jan Kraus. Nejprve ve své show uvítal Martina Dejdara (už ne jako Ozzáka), dceru Dominika Haška Dominiku a sběratele pytlíků na zvracení pana Miloše Kubištu. S Dejdarem Kraus probral jeho exotický vzhled (prý jeho geny pochází ze Švédska) a mesiášské sklony - Dejdar prýc chce vykonat něco velkého pro lidstvo.

Dominika pak popsala, jak se kvůli tátovi stěhovali několikrát po celé Americe a jak je na ni otec pyšný. Ke sportu ji prý nenutí a kluky, kteří Dominice píšou, zatím necenzuruje. Pytlíky na zvracení pana Kubišty připomínat nebudeme, nekažme si rok 2011 hned v jeho počátku.

Další místo pro propagaci tváře Jana Krause přinesl výběr toho nej z show Česko Slovensko má talent. Prima nabídla vystřižené scénky, utajené záběry a bez velké námahy a nápadů se i zde nakonec dočkali půlnočního přípitku.

Českou televizi zhodnotila Bohdalová

Hodnotit Českou televizi, která balancuje i přes rok mezi seriózní zábavou a trapnou taškařicí, je natolik složité, že bude lepší, když se o to pokusí někdo, kdo televizní zábavu zvládá a zvládal na jedničku. Co si o "nejlegračnější noci" v roce myslí tedy Jiřina Bohdalová?

„Přepínala jsem odpoledne z ČT 1 na ČT 2 a s radostí koukala na ty skvělé staré dokonalé silvestrovské zábavy. Musím říct opravdu smutnou věc. Se současnou silvestrovskou zábavou se to opravdu srovnat nedá. Současný humor opravdu nevítězí,“ nebere si servítky Bohdalová.

Podle ní televize dělají největší chybu v tom, že zábavě nedopřejí náležitou přípravu. „Kdyby mě vzbudili o půlnoci, tak jsem svoji scénku odříkala nazpaměť. Navíc jsme si s Vladimírem Dvořákem ještě nechávali nadstavbu pro improvizaci. A třeba Televarieté jsme zkoušeli celé tři neděle každý den! Věci se nesmí odfláknout,“ míní Bohdalová.

Dalším důvodem, proč máme humor teď pokleslý, je podle ní fakt, že ho neumí nikdo napsat. „Všichni umřeli. Umí to už jen Karel Šíp a ten nemůže obsáhnout všechno,“ říká herečka. Letos ji prý pro silvestrovskou TV zábavu neoslovila ani jedna z televizí. „A vůbec se tomu nedivím. Moc dobře vědí, že bych ze známých důvodů odmítla,“ uzavřela Bohdalová.