Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To byly oslavy: Upila se k smrti, mladík skočil z okna

Autor: ČTK, ap - 
1. ledna 2011
09:38

SOBOTA 1. 1. 2011 - Sedla si za bar a hodila do sebe panáka. Ne jednoho. Nad ránem ji za stejným barem našli mrtvou. Žena (39) z Želetavy na Třebíčsku se podle policie pravděpodobně upila k smrti. Novoroční tragédie se děly i na jiných místech Česka. Při oslavách zemřelo šest lidí, během celého dne však celkem devět.

Mimořádně tragický byl přelom starého a nového roku. Od silvestrovského poledne do sobotního rána zahynulo devět lidí. Při samotných oslavách šest.

Oslavy skončily tragicky

Oslavy příchodu Nového roku zřejmě silně přehnala žena z Želetavy na Třebíčsku. Policisté ji nad ránem našli v restauraci mrtvou za barem.

"Ráno před třetí hodinou vyjížděla posádka rychlé záchranné služby do restauračního zařízení v obci Želetava. Na místě se nacházela pravděpodobně silně podnapilá žena, která nejevila známky života,“ sdělila pro tn.cz krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle ní se jednalo o devětatřicetiletou ženu z Třebíčska. Na místě zasahovali i kriminalisté z Třebíče. "Byla nařízena zdravotní pitva, která by měla určit přesné příčiny úmrtí,“ řekla Čírtková.

Důchodce přišel o prsty

Na příchod nového roku 2011 nezapomene ani devětašedesátiletý důchodce z Ostravy. Pyrotechnika mu při oslavách zničila tři prsty.

Na Chomutovsku zase skočil hodinu a půl po půlnoci podnapilý muž z okna a utrpěl četné zlomeniny.

V Brně pro změnu spadl mladík z balkonu ve čtvrtém patře. Utrpěl vážná zranění, upadl do bezvědomí a v nemocnici následkům pádu podlehl.

Lidé se rvali

Další lidé umírali při nehodách či při požárech. V centru Prahy se během silvestrovské noci zranilo 24 lidí, z toho sedm bylo převezeno do nemocnice.

Na jiných místech republiky zaznamenali policisté nebývale vysoký počet rvaček.

Dětičky bumbaly

Oslav se účastnily i mladší ročníky. Záchranáři v ulicích moravskoslezských měst narazili i na několik opilých dětí. "Nejmladšímu bylo 11 let. Našli jsme jej v Ostravě opilého a podchlazeného," řekl mluvčí ostravské policie Humpl.

V bezvědomí skončili tři chlapci a dívka ve věku od 15 do 16 let, kteří příchod nového roku slavili ve Štramberku na Novojičínsku. Sanitka je do novojičínské nemocnice přivezla v bezvědomí. V krvi měli 1,9 až 2,59 promile alkoholu.

crakazasecrak ( 2. ledna 2011 15:16 )

dobytek..a taky tak skončili...omlouvám se dobytku..

lm2209 ( 1. ledna 2011 21:38 )

Já s Vámi souhlasímaž na ty bouchačky a ohňostroje a podobné k....iny.Já bych to zakázala!Ba bych za to zavírala!Zvířata se toho bojí a lidi z toho mají úrazy.Navíc je to okoukané,nikoho už to nezajímá. Na konci roku vážně není co slavit.Co chcete slavit???????????????Větší drahotu,vyšší danně,nebo nováještě nennažraná prasata v garnituře??????????

mandat ( 1. ledna 2011 20:03 )

Blbci jsou vsude.V Berline bylo za Silvestra 100 pozaru.

gogo ( 1. ledna 2011 19:01 )

Přesně tak... Silvestrovské oslavy v posledních letech budí dojem téměř nařízených a povinně bujarých oslav. Je zajímavé, jak média i v tomto duchu dokáží velet masám...

diskutujici ( 1. ledna 2011 17:18 )

Města rušila tradiční ohnostroje. Češi si poradily sami. TI ČEŠI....!

Zobrazit celou diskusi