Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Klaus podepsal rozpočet: Bude se šetřit

Václav Klaus podepsal ve čtvrtek státní rozpočet na rok 2011
Václav Klaus podepsal ve čtvrtek státní rozpočet na rok 2011  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
23. prosince 2010
11:53

Prezident Václav Klaus měl před Štědrým dnem napilno. V úterý zachraňoval vládu Petra Nečase a ve čtvrtek podepsal zákon o státním rozpočtu na rok 2011. Výdaje státu klesnou, i tak je rozpočet výrazně schodkový. Příští rok čekají občany změny v daních z příjmů, škrty v sociální oblasti i zavedení takzvané povodňové stokoruny

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek podepsal zákon o státním rozpočtu na rok 2011, který ve sněmovně prosadila přes nesouhlas opozice koaliční vláda Petra Nečase (ODS). Rozpočet počítá se schodkem ve výši 135 miliard korun, ve srovnání s letošním plánovaným deficitem je nižší asi o 28 miliard. Oznámil to prezidentův mluvčí Radim Ochvat.

Výdaje klesnou díky škrtům

Vláda počítá s tím, že příjmy rozpočtu vzrostou proti letošku o zhruba 22 miliard na 1044 miliard korun, zatímco výdaje klesnou o asi šest miliard na 1179 miliard. Kvůli snížení rozpočtového schodku musel parlament schválit čtyři úsporné návrhy zákonů, které snižují výdaje státu o zhruba 35 miliard korun.

Byly to balíček škrtů v sociální oblasti, omezení podpory stavebního spoření, snížení příspěvku politickým stranám za mandát a změny v daních z příjmů, například zavedení takzvané povodňové stokoruny.

sakra ( 27. prosince 2010 13:23 )

"To jsou ale falešná, opravdu falešná slovíčka a opravdu mě zlobí"!!!

vojjaksvejk ( 25. prosince 2010 00:18 )

V ČR lze dále škrtat. dokud nebudou nebožtíci po smrti propadávat v krematoriu roštem.Ale i to lze tajnou dohodou a vládním nařízením obejít stačí jim jen před ztuhnutím rozpažit .

jakub-moravec ( 24. prosince 2010 21:50 )

Musím se smát nad těmito šprýmy,to se vám to píše když máme svobodu tisku že jo? Jedinná svoboda kterou ještě máme.Škoda že taky nejsem vtipálek,hned by tu něco napsal,ale něco přece mám a je to vtip realistický možný,pamatujete se na ty dva mladíky kteří se dívali na Klause puškohledem?Pak je pustili,měli jen vzduchovku.Dáme těm mladíkům brokovničku a pytel střelného prachu a pak se budeme dívat až si zase náš prezident zaškrtne.

komentator ( 24. prosince 2010 15:14 )

Kdo to zde rozkradl? Tuneldědek z Hradu a odéesáci. Rovněž Kalousek, parkanová a další recyklovaní černo***níci jim pomáhali tuto zemi ropzkrást

komentator ( 24. prosince 2010 10:47 )

Hlavně že tuneldědek z Hradu se zastává korupčníků. Není to trestuhodné, že Klaus chtěl prosadit, aby zloděj a korupčník Drobil zůstal ve vládě?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa