Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

John odstřelil policejního prezidenta: Martinů končí!

John "úspěšně" bojuje s korupcí, zbavil se policejního prezidenta Martinů.
 (Autor: ČTK, koláž Blesk)
Autor: jaj, ČTK - 
22. prosince 2010
12:24

Policejní prezident Oldřich Martinů rezignoval. John si mne ruce, jak "úspěšný" je v boji proti korupci. Martinů své rozhodnutí oznámil po návštěvě u hlavy státu. Včera (úterý) se na Hradě sešli představitelé koaličních stran, aby zažehnali vládní krizi. Součástí tajné dohody byl údajně právě i odchod Martinů.

Oldřich Martinů skončí k závěru letošního roku ve funkci policejního prezidenta. Oznámil to po středečním jednání s prezidentem Václavem Klausem. Martinů již dlouho ležel v žaludku ministrovi vnitra Radku Johnovi a k rezignaci ho vyzval již dříve. Na odchodu policejního prezidenta se údajně dohodly koaliční strany na Pražském hradě před úterním hlasováním o nedůvěře vládě.

Po schůzce s Klausem John prohlásil, že je potřeba veřejnosti ukázat otevřenou snahu bojovat s korupcí. V té souvislosti se zmínil i o výměně policejního prezidenta. Boj s korupcí po "johnovsku" zůstává záhadou.

Martinů chce k Europolu

Martinů zatím u policie zůstane, ministr vnitra a předseda VV Radek John mu slíbil podporu vlády při zahraničním angažmá, řekl. Pro policejního prezidenta je prioritou místo u unijní policejní organizace Europol, možností je však podle něj více.

V souvislosti s korupční kauzou dal John podnět k prověření policejního prezidenta, protože podle něj vynesl na schůzce s premiérem Petrem Nečasem citlivé informace. Martinů ale řekl, že žádné informace z vyšetřovacího spisu nevynesl, protože ho ani nezná. Inspekce již policejního prezidenta vyslýchala.

Odstoupit by měl i John!

Vedle Martinů by měl podle odborové organizace Unie bezpečnostních složek (UBS) odstoupit i samotný  John. UBS ve středu ráno oba vyzvala k rezignaci na svém webu. Martinů podle odborářů ztratil důvěru řadových policistů a nezvládl svou vysokou manažerskou funkci. John je podle odborářů nekompetentní a neznalý problematiky. "Ministr vnitra Radek John nezvládl tuto funkci, a měl by tedy v zájmu ČR podat demisi," uvedla UBS.

komentator ( 24. prosince 2010 11:05 )

Nečas onviňuje Johna z pochybení v korupční kauze Drobil. John na oplátku obviňuje Nečase z pochybení. Ti dva se mají rádi!

komentator ( 24. prosince 2010 11:03 )

Klaus zadupal a John, Bárta a spol. poslušné plní příkazy z Hradu. Copak sizitsi nezaregistroval, že Klaus pár dní před schůzkou na Hradě s politickými stranami kritizoval Johna, že za pád Drobila v podstatě může John? Že jako ministr vnitra nabádal michálka, abyo všem informoval investigativní novináře. Copak Klaus neřekl, že John pochybil? Že měl říci Michálkovi, aby ihned kontaktoval policii. John, který si nechá Ká-..t na hlavu, ztratil i mezi policajty jakoukoliv autoritu. A je pouze otázka poměrně krátkého času, že ztratí funkci předsedy VV a následně i ministra vnitra.

max6 ( 23. prosince 2010 14:25 )

No konečně. Neměl v takovém úřadě, co dělat... Se vůbec divím, že dostal tu nějakou plaketu od Kaluse.

sizitisi ( 23. prosince 2010 12:40 )

marast ( 23. prosince 2010 09:13 )

Dobrý tah VV...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa