Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Korupčník Knetig: Dělal jsem si srandu!

Autor: jos, ČTK - 
21. prosince 2010
17:37

Korupční kauza připomíná frašku. Velkou frašku! Poradce exministra životního prostředí Pavla Drobila Martin Knetig přišel s neuvěřitelným vysvětlením, proč mluvil o tom, že shání peníze pro ODS. Prý si dělal jen legraci. A Libor Michálek mu to prý zbaštil.

Martin Knetig zatím s médií nekomunikoval, podle některých zpráv dokonce zmizel neznámo kam. Nyní ale rozeslal šokující prohlášení, prý si dělal z Michálka jen srandu. Ověřit, zda autorem prohlášení je skutečně Knetig, je obtížné, ale styl volby slov o tom svědčí.

V prohlášení Knetig uvedl, že chybou bylo vybrání Michálka do vysoké funkce. Připomenul, že se s Michálkem znal přes deset let a měli spolu přátelské vztahy. "Klíčovým nedostatkem pana Michálka byl nedostatečný respekt vůči úřední hierarchii a celkově nízká sociální inteligence, se kterou přistupoval k řešení relativně běžných provozních záležitostí," tvrdí Knetig.

Drobil o šprýmech prý nevěděl

Knetig v prohlášení dodává, že kvůli změně Michálkových postojů se v jejich soukromých rozhovorech v rozporu se skutečností snažil vyvolat dojem, že má pověření od ministra. "S cílem věci změnit jsem se v našich soukromých rozhovorech - v rozporu se skutečností - snažil vyvolat dojem, že má pověření jsou větší, než skutečně byla, že jsem pravou rukou Pavla Drobila, a že mám pověření za něj vyjednávat prakticky cokoliv. S tímto záměrem jsem si vymýšlel a hovořil nepravdy," uvedl Knetig a dodal, že Drobil o jeho "šprýmech" nic nevěděl.

Jak Knetig "žertoval" - přepis Michálkovy nahrávky

Poradce Knetig hovoří o tom, že peníze mají být určeny pro politickou kariéru Pavla Drobila: "Pro toho Pavla, aby měl někdy šanci být prostě premiérem, tak on bez toho, že pro tu stranu mimo jiné i vydělá peníze... aby jinými slovy ta strana mohla být dál. A teď si samozřejmě říkám: Ano, není to správný... opravdu je to loupež za bílýho dne."

Knetig hovoří o tom, že už teď vlastně kradou všichni: "Jak jsme se domluvili s Pavlem (Drobilem), tak se potom stane, že tam nic nezůstane, kradou všichni... Kdežto když si to vezmeš, nastavíš systémový pravidla, nastavíš klíčový lidi, tak ty víš, že ty peníze, který se tady hýčkaj, tak neskončily někde jinde, prostě jdou na tu věc."

Knetig vypráví, jak se kradlo ve společnosti Lesy ČR: "V rámci politiky je tý špíny strašný množství, ale strašný. A to, co jsem zažil v Lesích (Lesy ČR) vedle Pavla, kde fakt, ale opravdu to byly krádeže za bílýho dne. Člověk, když udělá aspoň něco, tak významně pomůže."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

martha987 ( 22. prosince 2010 18:44 )

...a jen ODS si může myslet, že jí to po týdnu, kdy kauza naplno běží, někdo sežere...

znojmacka ( 22. prosince 2010 14:08 )

drobek- to je pravda.. Takže je zbytečný si vlastně kupovat kalendář..

olesja ( 22. prosince 2010 11:46 )

Přišel na to až za dva měsíce, že je to sranda? Věřit by se tomu dalo tak 1. dubna na apríla.

settt ( 22. prosince 2010 11:38 )

no jo, ale jedna vlaštovka jaro nedělá...., jde o obrovské peníze, jen aby to vše ustál bez újmy... to píšu proto, že vlastně kromě toho že Drobila vyhodili od koryta se vlastně nic nestalo...

evita5555 ( 22. prosince 2010 11:21 )

To, čo sa za posledné tri dni odohralo v českej politike, by malo mať nejaké následky. Je to dôsledok toho, že ľudia nechodia voliť a tí, čo chodia, sú naivní, lebo ako by sa tam inak takáto svoloč mohla dostať.Vaši predkovia vám už dali návod, ako s takým hnojom naložiť. Defenestrácia. Ale máte nádej, lebo sa našiel jeden slušný človek v politike.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa