Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

"Paroubku odejdi, zachráníš ČSSD!" říkali poradci před volbami

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jan Jedlička, Kšim - 
9. prosince 2010
12:06

Volby v květnu mohly pro ČSSD dopadnout úplně jinak. Stačilo, aby Jiří Paroubek poslouchal poradce, a stranu by nepotopil. To si po volebním debaklu ve volbách do Poslanecké sněmovny mysleli mnozí. Nyní to po půl roce potvrdil i bývalý volební manažer strany Jaroslav Tvrdík. Paroubek svou nabubřelostí, arogancí i bojkotem médií pohřbil šanci strany na výraznější vítězství ve volbách. Co na to říká Jiří Paroubek? Jen se směje. "Je to legrace," řekl Blesk.cz.

Jaroslav Tvrdík po volbách zmizel, podniká v obchodu. Nyní po půl roce poskytl rozhovor MF Dnes. V něm velice ostře kritizuje předvolební kroky Jiřího Paroubka nebo Davida Ratha.

Zahraniční poradci z Ameriky nebo Izraele důsledně doporučovali odchod extrémně nepopulárních čelních představitelů sociální demokracie - Paroubka a Ratha. "Vyměňte Ratha, je mimořádně nepopulární," radili. Stejně tak skloňovali i jméno předsedy Paroubka. "Oba jsou hrozbou, že ČSSD nebude volit střední třída, mladí a elity," šokuje Tvrdík o detailech z předvolebního zákulisí. Samotný Paroubek Tvrdíka kritizoval, že poradce neposlouchá. Tuto fatální chybu však dělal sám.

"Takové věci slyším poprvé. O tom nic nevím," řekl Blesk.cz Jiří Paroubek, když jsme se ho zeptali, co na Tvrdíkova slova říká.

Na realizaci programu bychom museli být šejkové!

Kde vidí Tvrdík hlavní problémy kampaně? "Sociální demokracie nezvládla poslední měsíc," řekl. Dále si nebyl jist ani programem, kterému málokdo chtěl uvěřit. "Program s hesly, jako je 13. důchod, umožňuje útoky pro nevěrohodnost," pokračuje.. Proto se před volbami ve spojení s ČSSD stále více skloňovalo slovo populismus. Hesla taktéž sváděla k parodické anti-kampani typu "Zruším ranní kocovinu" nebo "O pět dní delší víkend".

Tvrdík se toto vedení strany prý snažil vysvětlit, marně. "Aby byl náš program uvěřitelný, muselo by Česko disponovat saudskoarabskými ropnými vrty," řekl na jednom setkání.

Policejní zásah na mítinku, zrušení studentských voleb, bojkot médií - hřebíky do rakve ČSSD

Paroubek se svou manželkou Petrou udělal chybu, když na mítinku v Ostravě žádal vyvedení skupinku protestujících v davu policisty. "Další chybou bylo zrušení studentských voleb voleb ze strany Davida Ratha, které proti nám postavilo mladou generaci," pokračuje Tvrdík ve výčtu předvolebních selhání. Popravdě řečeno, mladá generace se již dávno v tisícovém počtu formovala do protestních antiparoubkovských skupin na Facebooku.

Paroubek ale neposlouchal dál. Absolutní chybou bylo vyhlášení bojkotu médií 7. května. "Američtí poradci řekli: Vyhlásíte-li bojkot, prohrajete volby." Volby ČSSD formálně neprohrála, ale výsledek byl oproti očekáváním bídný.

Paroubek se směje

Jiří Paroubek se slovům Jaroslava Tvrdíka jenom směje. "Je to úsměvné, stejně jako to, co pan Tvrdík říká. Vše je potřeba brát s rezervou. Dále se k tomu nechci vyjadřovat," řekl Blesk.cz Jiří Paroubek.

nautilus ( 12. prosince 2010 12:24 )

Pánové Rath a Paroubek přispěli české demokracii tím, že nevyslyšeli doporučení amerických poradců a neodstoupili ze svých pozic v ČSSD. Tito pánové nikdy nepochopí, že působí na mnohé slušné lidi jako červená barva na býky. Pan Tvrdík odhaluje, i když dodatečně, poměry převládající v politice. Mnozí politici, alespoň ti s vyšším IQ, si jsou vědomi nesplnitelnosti svých vlastních volebních programů. Spoléhají ovšem na naprostou demencí voličské základny rekrutující se z bolševické luzy, která slyší na nesplnitelné sliby a jejich mozečky nejsou schopny analyzovat volební demagogií. I když to někteří politici po volbách prezentují, situace se bude u dalších voleb opakovat, což již hraničí s neschopností určité části lidstva vůbec uvažovat. Proto různí vylupkové jako Hitler, Stalin, Castro, Gottwald a další fašisté a bolševici plus náboženští fanatici mohou určovat dějiny lidstva. Politika je především bojem o moc a uskutečnění individuálních ambicí zúčastněných protagonistů. Volební programy jsou pak žrádlem pro přitroublé voliče.

sakra ( 10. prosince 2010 11:09 )

Podle závěrů agentury STEM antiromské postoje obyvatel Česka nesouvisí ani tak s rasismem, ale spíš s nacionalismem a nevraživostí k cizincům. !!! Taková blbost! Občané ČR je nemají rádi pro úplně něco jiného a všichni to víme. Ještě z nás udělejte nácky.

spassvogel ( 10. prosince 2010 08:46 )

Myslel jsem, že je natolik inteligentni, že to pochopí sám a taky sám odejde. Ale ono nic. Kde jinde by ho totoži chtěli než v politice?

montpelier ( 10. prosince 2010 01:27 )

tak náhodou odešli všichni ?????????????? ..... NIC BY SE NESTALO A HLAVNĚ BY NÁS TO STÁLO MÍŇ PENĚZ !!! ....Jirka chudíček to bohužel svým odchodem už nezachrání ......

kacota ( 10. prosince 2010 00:46 )

Pán Paroubek má super postavu...ako to len robí ?!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa