Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Gross má opět potíže s penězi: Dluží desítky milionů?

Uvidíme, jak dlouho se bude Stanislav Gross ještě smát...
Uvidíme, jak dlouho se bude Stanislav Gross ještě smát...  (Autor: BLESK)
Autor: INT, mivr - 
21. října 2010
05:00

ČTVRTEK 21. 10. - Kolem českého expremiéra a bývalého předsedy ČSSD Stanislava Grosse (41) se opět stahují mračna. Reflex zjistil, že policie České republiky v posledních týdnech vyšetřuje jeho další spletitou, značně podezřelou historku o peněžní transakci. O co tedy kráčí tentokrát?

Stanislav Gross čelí žalobě dvou údajných věřitelek, jimž prý nezaplatil půjčku 20,5 milionu korun. Ty si údajně půjčil v době, kdy byl předsedou vlády a těsně poté. Ženy na něj podaly žalobu v polovině září.

Expremiér ale tvrdí, že všechny smlouvy i směnky, které by měly dokázat podobná tvrzení, jsou falešné. Gross dokonce tvrdí, že žalobkyně ani nezná! Podal proto trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli padělání směnky a požaduje znalecké posouzení dokumentů.

 

S penězi válčí stále

Stanislav Gross úřadoval ve vládě z premiérského křesla pouze krátce, od července 2004 do dubna 2005. I tak krátká doba strávená ve vysoké politické funkci ale stačila k tomu, že ho zná celý národ. Bezpochyby každému se při zaznění jeho jména vybaví podivné finanční machinace, které se nikdy nevysvětlily.

K jeho politickému pádu ale hlavně přispěla aféra týkající se majetkových poměrů jeho rodiny - především toho, kde vzal peníze na koupi luxusního bytu. Plat premiéra sice rozhodně není zanedbatelný, přece jenom byl ale byt Grossů až za moc přepychovou cenu.

Gross nakonec neunesl pichlavé otázky řinoucí se na něj ze všech stran a premiérské křeslo přepustil Jiřímu Paroubkovi (58). Těžko říct, jestli to byl správný tah. Ani on se různým aférám nevyhýbal.

montpelier ( 23. října 2010 22:18 )

nejdříve šaráda s titulem, pak rošáda v poslanecké sněmovně, manželka vede bordel, strýčkovi došli peníze a ostatní příbuzenstvo ?? .....to šetří na vánoce, aby mu mohlizase natajňocha půjčit....světe div se, ale má to sakra vymyšlený

gevi ( 22. října 2010 08:03 )

Ano za normálních okolností jsou invektivy na věk nedůstojné a patrně věříte, že já bych se jich nedpouštěl. Ovšem stejně nedůstojné je - napíšu to eufemisticky - vymýšlet si historky o vnučce, kterou v roce 1989 nevzali komunisté na vysokou školu kvůli buržoaznímu původu dědečka. Ten věk je důsledkem vašeho bájení, kterému nevěřím, takže jsem dělal invektivy na váš vybájený věk a ne na skutečný. Dneska je totiž vaší vnučce minimálně 41 let. Tak ji pozdravujte.

gogo ( 21. října 2010 22:56 )

Nepsal jsem že každý, kdo píše v neprospěch nějaké strany je placeným agitátorem strany opačné. Psal jsem pouze, že "někteří diskutující před volbami". Skočit na špek může samozřejmě kdykoliv kdokoliv. Včetně mě nebo Vás. Nebo Vy jste na špek nikdy nikomu neskočil ? Vy možná ne. Já ale ano. Já jsem jen obyčejný chybující člověk. A dle Vás již mimo realitu... Ale v tomto případě se tak podle mne nestalo. Majetek Grosse je samozřejmě všeobecně znám, jen to načasování článku před volbami je "zajímavé". Vy to považujete jen za náhodu ? V tom případě jste možná skočil na špek Vy... A ty invektivy na věk ? Ty jsou pro Vás (při vašem vysokoškolském vzdělání) jistě nedůstojné. Nezapomeňte - jste v anonymitě...

gevi ( 21. října 2010 20:50 )

Pokud to myslíte vážně, pak dneska už "pomluvy" Grosse namají takový negativní dopad na ČSSD. To by si asi vybrali na pomluvy někoho jiného. Dneska všichni vědí, že Gross patří k soudu pro své nevysvětlené finanační machinace, ale se současnou ČSSD už ho lidé nespojují.

gevi ( 21. října 2010 20:47 )

Gogo, opět jste nepochopil, že skáčete na špek. sukin si prostě dělá srandu, protože náhlá a záhadná zbohatnutí Grosse jsou k pláči ačkoli jejich vysvětlení jsou k smíchu. Pokud to oba myslíte vážně, pak trpíte silným omezením normálního pohledu na realitu. Nebo snad je Gross chudý a nemá byt na Floridě. Dostal peníze v igelitce od strýce Vika nebo ne? Byl to nevzdělaný maturant a náhle je z něj bohatý JUDr, nebo ne? Gogo, to by byl námět na ten film, po kterém někde jinde myslím zrovna dneska voláte. S těmi placenými agitátory jste už zcela mimo realitu. No ono těch osdesát čtyři let se někde projevit musí. Já se přiznám: Já jsem placený agitátor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa