Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koho mají v ložnici naši politici

Koho mají v ložnici naši politici
Koho mají v ložnici naši politici  (Autor: ČTK)
Autor: ot, hto - 
11. září 2010
05:00

I politici jsou jen lidi, a i jejich práce proto může být ovlivněna tím, jestli se třeba večer v ložnici nebo ráno u snídaně pohádají s manželkou. Je proto dobře vědět, koho mají mocní muži doma.

Na čtvrtečním setkání na zámku v Lánech se na pozvání manželky prezidenta Livie Klausové sešly kromě aktivních političek a vysokých státních činitelek také ženy osmi ministrů a dvou nejvyšších šéfů Senátu. Mnohé z nich se viděly poprvé.

„Tady byly dámy, které, ať už přímo nebo zprostředkovaně, jsou zapojeny do veřejného dění v naší zemi a myslím si, že je správné se potkat,“ vysvětlila smysl schůzky Klausová. Podívejte se tedy, jak vypadají a kdo jsou drahé polovičky nejvýznamnějších českých politiků.

Koho mají v ložnici naši politici Šanghajská záhada plastiky Koho mají v ložnici naši politici Šanghajská záhada plastiky | ČTK

Tereza Schwarzenbergová (70), manželka ministra zahraničí Karla Schwarzenberga
Vzali se dvakrát – poprvé v roce 1967, ale o 21 let později se rozvedli. Druhou svatbu měli předloni. Po úrazu na lyžích tato lékařka ochrnula, ale znovu se naučila chodit.

Livia Klausová (66), manželka prezidenta Václava Klause
V lánském zámku je doma už 7 let a ještě tři roky jí zbývají. Pak její muž v úřadě skončí a do Lán zamíří noví nájemníci. Možná někdo z dnešních hostí?

Radka Nečasová (44), manželka premiéra Petra Nečase
Nová paní premiérová se o svou nynější roli musela zpočátku přičinit – přiznala, že budoucího manžela kdysi na diskotéce sbalila ona. Byl prý nesmělý.

Ivana Drobilová (33), manželka ministra životního prostředí Pavla Drobila
Podobně jako žena premiéra ani ona se moc neukazuje na veřejnosti. Chce si uchovat soukromí. S dvěma dětmi je Ivana doma.

Martina Vondrová (43), manželka ministra obrany Alexandra Vondry
Učí angličtinu na základní škole v Praze. S manželem se seznámili už v disentu, jsou manželé 20 let a mají syna (19) a dvě dcery (17, 14).

Radmila Sobotková (69), manželka šéfa Senátu Přemysla Sobotky
Příště by mohla být v Lánech za hostitelku – její muž hodlá kandidovat na prezidenta. „Půl roku před tím se rozvedu!“ pohrozila mu ale Radmila.

Veronika Šnebergerová (30), manželka místopředsedy Senátu Jiřího Šnebergera
Když byl primátorem Plzně, byla jeho podřízená. Rozvedl se kvůli ní a v roce 2007 se vzali. Mají syna Martina, Šneberger byl u porodu.

Yvona Jankovská (41), manželka ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského
Je absolventkou obchodní akademie, ale také cvičitelkou aerobiku. Lyžuje, hraje tenis, golf, kulečník. Jako manžel má zálibu ve střelbě.

Jolana Fuksová (47), manželka ministra zemědělství Ivana Fuksy
Pracuje v Příbrami v očkovacím centru zdravotního ústavu. Vdávala se v roce 1994 a s Fuksou, který byl už jednou ženatý, má dva syny. Ráda sportuje.

Kateřina Klasnová (32), manželka ministra dopravy Víta Bárty
Pozvání do Lán by asi dostala, i kdyby nebyla vdaná – je místopředsedkyní Sněmovny. Vystudovala teologii, ale před volbami nafotila i dráždivý kalendář.

Lucie Dobešová (26), manželka ministra školství Josefa Dobeše
Mají syny Jakuba (2), v pěstounské péči Davida (15) a Dobeš se střídavě stará i o Kryštofa (12) z prvního manželství. Lucie je navíc znovu těhotná.

susanah ( 11. září 2010 20:51 )

měli naši politici v ložnici. A divíte se?

suuri ( 11. září 2010 15:50 )

ten mohutný pán vlevo /po zvětšení/. Taky patří někomu z politiků do postele?

quonex ( 11. září 2010 05:35 )

Zpěvačka politických písní a příležitostná ministryně Vlastička Parkanová vypadá sexy, jak nějaká bezdomovkyně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa