Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Záhada sochy za 120 tisíc: Rathe, tady jsou ty střepy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: koc, koj - 
10. září 2010
17:13

Proč hejtman David Rath lže o zničení plastiky na EXPO v Šanghaji? Proč tvrdí, že dílo za 120 tisíc shodila čínská uklízečka a všechny střepy do posledního zmizely kdesi v čínském koši? Blesk získal fotografii rozbité plastiky uložené v krabici a také snímek hned po nešťastné události, kdy zřejmě kvůli špatnému spojení vrchní díl skleněného díla spadl.

„Kraj jsme informovali hned po nehodě 10. července. Řešili jsme pojištění, protože podle mých informací nebyla plastika v Číně pojištěna. Dodnes nám kraj neodpověděl,“ řekl František Jiří Potužník, který má výstavu v Šanghaji na starosti. Podle něj celní deklarace kraje uvádí cenu díla 2700 dolarů (asi 54 tisíc Kč), i když hodnota díla je údajně 120 tisíc.

Rath najednou mlčí...

Stejně jako Rath neodpovídá zástupcům EXPO, nereaguje ani na dotazy Blesku. „Všechny informace z místa včetně těch o vyhození střepů, pocházejí od autora díla Manto Mrnky, který byl na místě a o dílo se tam staral. Jiné informace jsme od nikoho nedostali,“ napsala pouze Rathova mluvčí.

633913:gallery:true:true

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ondatra ( 14. září 2010 12:19 )

Když ti nahoře udělají průšvih, hodí to na někoho dole a mají to vyřešené. Jestlipak se ta uklízečka vůbec dozvěděla, z čeho byla obviněna?

generis ( 14. září 2010 08:02 )

To že pan Rath opětovně působí dojmem mistra světa ve lhaní není nic nového pod sluncem. Tak jako v minulosti již několikrát nám opět dokázal jaký je to "slušný politik".

marmelada ( 11. září 2010 11:39 )

ti noví vlci jsou hladoví. Neznám tu záležitost s vázou,ani proč by měli papaláši lhát, .... byly střepy,takže vázu nikdo neodcizil,je již na pojišťovně aby se zabývala otázkou,zda se jedná o pojistnou událost.

mujboze ( 10. září 2010 18:09 )

To máš tak děvečko - dyž chce vlk sežrat karkulku, navleče si také čepeček, nalakuje si drábky a lehne si do babiny postýlky.... To jako babičko se lže , dyž se chce vlk dostyta nažrat? Viděla si děvečko, nějakýho hladovýho papaláše?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa