Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radku Johne, brzdi: Pět funkcí je fakt moc!

Autor: Oldřich Tichý, hto - 
7. srpna 2010
05:00

Ani SuperJohn, ani dvojník. Podle psychologů si Radek John (55) své pracovní nasazení buď vymýšlí, nebo brzy špatně skončí. „Že dělá patnáct hodin včetně sobot a nedělí? Tomu moc nevěřím. Ale pokud ano, čeká ho co nevidět vyhoření,“ uvedl pro Blesk psycholog Karel Havlík z Centra psychologie práce.

„Patnácti až šestnáctihodinová pracovní doba včetně víkendů je záležitostí tohoto extrémně náročného období. Tedy období, kdy pan ministr přebíral svůj rezort, období, kdy se připravují rozpočty,“ popsal údajné Johnovo vytížení jeho mluvčí Jiří Reichel.

Reagoval tak na dotaz, jak chce jeho šéf zvládat současně posty místopředsedy vlády, ministra vnitra, poslance, předsedy strany a navíc zastupitele v Praze 5, kam teď kandiduje. „Za několik týdnů již budou tyto záležitosti ve svých kolejích, a tak Radek John bude moci nabídnout své zkušenosti na komunální úrovni, kde chce dostát svému slibu, který dal voličům v Praze 5,“ dodal.

Je ale v lidských silách to vše zvládnout?

A jakou daň by za to John mohl zaplatit? „Hrozí mu syndrom vyhoření. Získá odpor k práci, bude mít psychické problémy, začne chybovat, nesoustředí se,“ vypočítává psycholog Havlík. Potíže mohou přerůst ve vysoký krevní tlak, žaludeční vředy… Příznaky, které odborníci popisují u jednotlivých fází vyhoření, už jako by se navíc občas promítly Johnovi do tváře. Přesvědčte se na vlastní oči!

bosomfriend ( 9. srpna 2010 20:39 )

budu dělat já pane Jiohn ??? Čeho jste vlastně ministrem pane ŠVEJK ????

e.44 ( 8. srpna 2010 12:28 )

Shelby16 ( 8. srpna 2010 03:13 )

ale už koukej makat pro lidi ty investigativní Jamesy Bonde 007 Úkol č.1: Najít všechny schované špinavé peníze (nebo alespoň většinu) Úkol č.2: Pozavírat tuneláře a podvodníky Úkol č.3: STOP korupci v této zemi Úkol č.4: STOP pirátům na silnici Úkol č.5: STOP drogám a marihuaně Úkol č.6: Poplatky za dálnice odstupňované podle příjmu občana (příklad chudá prodavačka: celoruční známka za 100,- Kč, zbohatlík/celebrita: dálniční známka za 10.000,- Kč )

radan65 ( 7. srpna 2010 16:02 )

scgopny svazarmovec by zvladl jeste vic jen do toho a neboj papalastvi je docela prima

anka ( 7. srpna 2010 15:37 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa