Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Radek John: U policie se propouštět nebude

Podle tvrzení ministra vnitra johna se u policie propouštět nebude.
Podle tvrzení ministra vnitra johna se u policie propouštět nebude.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
16. srpna 2010
20:43

Ministr vnitra Radek John (VV) dnes uvedl, že u policie se propouštět nebude a letos policisté ani hasiči o peníze nepřijdou. Sbor plánuje ministr zeštíhlit převedením příslušníků cizinecké policie a policejního prezidia na místa uprázdněná přirozenou fluktuací a odejít by měli také někteří zaměstnanci ministerstva vnitra.

Ročně od policie odchází zhruba 1400 policistů, letos by přitom mohlo být "přirozených" odchodů kvůli chystaným změnám víc.

John také slíbil, že do ledna se nebudou policistům ani hasičům snižovat platy. Šéf policejních odborů Milan Štěpánek řekl, že samostatný protest policistů se neuskuteční. Odborový předák nicméně předpokládá, že policisté se připojí k chystaným akcím všech zaměstnanců státní správy proti snížení platů.

"Část požadavků je splněna, nicméně desetiprocentní snížení tarifů je velmi zásadní a věřím, že proti tomu budou protestovat všichni zaměstnanci státní správy," řekl Štěpánek. Společným nepřítelem všech zaměstnanců státu je podle jeho názoru ministr financí Miroslav Kalousek.

John se se zástupci policejních a hasičských odborů sešel kvůli vlně emocí, kterou způsobily chystané rozpočtové škrty. Ministerstvo vnitra má v příštím roce ušetřit 8,3 miliardy korun. Čeká se desetiprocentní snížení tarifního platu, což u policistů v průměru představuje 2500 korun.

wuwlik ( 17. srpna 2010 19:02 )

Přečtěte si desateri VV a zjistíte, že se jim do koaliční smlouvy podařilo vyjednat většinu bodů. John odvrátil hromadné propuštění, zmrazil rozpočet apod. Tomu vy říkáte neúspěch?

wuwlik ( 17. srpna 2010 18:38 )

Přesně tak, John udělal pro resort maximum.

rumena ( 17. srpna 2010 18:37 )

John si za tohle zaslouží pochvalu. Žádnému jinému ministrovi se tohle nepodařilo. Je to úspěch - propuštět se nebude, letos se nebudou snižovat platy a John ještě dokázal snížit škrty o víe jak 2 miliardy korun. To zrovna není málo. Jen tak dál!!!

sakra ( 17. srpna 2010 10:39 )

Johnovi skutečně, ale skutečně nelze věřit ani pozdrav. Co ten už toho za tak krátkou dobu nasliboval a vyloženě nalhal. Navíc o problematice "svého" resortu a řízení státu prakticky nic neví. Myslím, že značná část policistů, hlavně zkušených a schopných, odejde sama. Jinak je nic dobrého do budoucna nečeká.

delavar ( 16. srpna 2010 21:47 )

Som bývalý ,,četník,, a chcem dať dobrú a užitočnú radu všetkým,čo snívajú o raji v civile,kde niet pondelkov,budíkov,hlúpych šéfov.Zostante v zaopatrovacom ústave,zvanom Polícia!!! V civile je absolútny neporiadok,každý si robí čo chce,vaši bývalí kámoši na vás začnú kašlať,keď zistia,že vás už nepotrebujú a nemôžu využiť váš vplyv u Polície.Nikto v civile nepotrebuje vaše skúsenosti,prácu,zodpovednosť,systém,atď.Ťažko sa vám bude pryvykať-radšej zatnite zuby a tí čo odídu pochopia o čom tu píšem.Dnes nikto nechce serióznosť ale len niekoho oglbať,ošklbať.Zvlášť tí starší sa ťažko začlenia do civilného systému a kŕmiť holuby človeka baví presne 3 dni.Rozum hoši,rozum!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa