Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bárta na první tiskovce: Přišel pozdě a byl nervózní

Nejistě a nrvózně působil Vít Bárta před novináři na své první tiskovce v roli ministra průmyslu.
Nejistě a nrvózně působil Vít Bárta před novináři na své první tiskovce v roli ministra průmyslu.  (Autor: ČTK)
Autor: hof - 
26. července 2010
16:32

Přišel pozdě, působil nervózně, ale hned rázně úřadoval. Novopečený ministr dopravy Vít Bárta (36) absolvoval svou první tiskovku ve funkci. A hned obvinil bývalé vedení dopravce ČD Cargo, že poškozovalo firmu přijímáním ztrátových zakázek.

Bárta kvůli tomu podal trestní oznámení na bývalého ředitele Josefa Bazalu a žádá vyšetřování. ČD Cargo je dceřinou společností Českých drah. Jak Bárta zvládl svou premiéru před novináři v nové funkci? Na úvod se nerozpakoval dorazit s půlhodinovým zpožděním. „Omlouvám se, zdržel jsem se u premiéra,“ omlouval se ministr po příchodu.

Tatam pak při tiskovce byla jeho sebejistota z předvolebních debat, kde hovořil o politických dinosaurech. Nepomohlo mu ani to, že dorazil v ležérně rozhalené košili bez kravaty. Při tiskovce Bártovi přeskakoval jeho vysoce posazený hlas, často poposedával a nervózně těkal očima po místnosti.

Ihned po projevu odešel, řeči šéfa dopravní policie Leoše Tržila už nebyl přítomen. „Nejsem si jistý, proč se pan ministr této části nechce účastnit,“ žehlil vystupování svého šéfa mluvčí Karel Hanzelka.

sakra ( 27. července 2010 10:33 )

To je ale úroveň "ministrů", to je "vláda". Nó nazdar,zdar, zdar....

zirafa ( 26. července 2010 22:39 )

zkrat, podle každodenných úletů slaví permanentně....

zirafa ( 26. července 2010 22:37 )

marmelada ( 26. července 2010 21:49 )

Majitelé CBS to jsou většinou nemorální a nepoctiví lidé.

ostuda ( 26. července 2010 20:37 )

...po tom, jak ten ministr ječí ženským hlasem, bude jeho kačenka asi na ženský... ...anebo na ženský a na prachy ......anebo jen na prachy ale s dobrým žalůdkem .-...anebo nedoslýchající a napůl slepá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa