Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bárta: Značka se mi utrhla! Blesk.cz: To myslí vážně?!

Autor: Lukáš Gibiec - 
15. července 2010
05:00

Novopečený ministr dopravy Vít Bárta (VV, 36) konečně vysvětlil, proč jezdí s plastovou espézetkou na kapotě svého maserati, což je nelegální. Prý se mu ta pravá utrhla na polní cestě. A protože je prozíravý, v kufru kvůli podobným případům vozí náhradní nalepovací »espézetku«. Důkazy ale tuhle Bártovu verzi zpochybňují.

Na fotku Blesku, jak jel z vlastní svatby s nelegální značkou, nejprve Bárta nereagoval. Až včera konečně odpověděl: „Vjel jsem na polní cestu, tam se mi ta značka utrhla,“ tvrdil včera Blesku Bárta. Prý se mu to už jednou stalo, a tak pro jistotu vozí v autě náhradní nalepovací značku. Je to ale skutečně tak?

Pokud by se mu značka utrhla, musel by na autě zůstat třeba poškozený plastový nosič značky. A v případě, že by se násilně vytrhl i on, jistě by díry na karoserii nezůstaly netknuté. Nic, co by nasvědčovalo utržení značky, nebylo na Bártově voze vidět.

Po nosiči ani památky

Blesk se proto ještě jednou šel včera přesvědčit do servisu, kde jeho maserati stojí. Po nosiči značky nebylo ani památky a díry byly netknuté. Všechny ostatní vozy v servisu nosič espézetky měly, jen Bártův vůz ne.

Podobně ministr vysvětluje i to, proč při jízdě nesvítil. „Jel jsem bez světel jen na polní cestě. Ale na silnici jsem si už světla rozsvítil,“ řekl Blesku. Reportéři Blesku ale dosvědčují, že nesvítil ani na silnici.

 


Na Bártově autě není ani stopy, že by se mu značka utrhla Na Bártově autě není ani stopy, že by se mu značka utrhla | Michal Šula

 

Na Bártově autě není ani stopy, že by se mu značka utrhla.

 


 

Tři dobré rady Blesku ministru Bártovi

1. Značka patři úplně dolů!

Když se, pane ministře, pozorně zadíváte na spodní okraj přední masky svého krásného vozu, najdete tam dvě malé dírky. Bingo! Právě sem patří plechová espézetka. Tu plastovou na kapotu zahoďte, ta neplatí! A ještě něco. Až zase pojedete na pole, nechte maserati v garáži a půjčte si nějaký hezký traktor.

2. Snubní prstýnek na druhou ruku

Snubní prstýnek nosíte pár dnů, ale asi nebyl z výprodeje, že? Mohl jste si vybrat i menší? Nebo mají vaše šachy se snubákem jiné vysvětlení? Ještě na svatební fotce jste ho měl správně na prsteníčku a na levé ruce, kde ho nosí i vaše žena. Na pravou vážně nepatří. Tam ho nosí jen vdovci!

3. Kupte své Kačence žehličku

To zamrzí – takový elegán, který si libuje v pastelových kravatách a kapesníčku ve stejné barvě vždy v kapsičce saka, a přijde na tiskovku takhle zmuchlaný! Nelitujte peněz a kupte své rozkošné ženě Kačence žehličku! Je zamilovaná – těch pár tahů po saténové kravatě by pro vás jistě ráda udělala.


Přijde o řidičák? Co na to čtenáři Blesk.cz

„Mohu se zasmát???“ gogo

„Na to se fakt těším, až ministrovi dopravy vezmou řidičák. Já myslím, že nad tím se ministr řehtá na celé kolo.“ třesky plesky „Nechci být sprostý, ale tutově se mu stane ho..no! Na toho frajera budou policajti krátcí.“ refl ex

„Příležitost, aby nový ministr ukázal, že má opravdu »nový« přístup ke svému prohřešku. Plně přiznat vinu a nést důsledky…“ Gevi

„Nejspíš nedostane ani tu pro něj směšnou pokutu…“ Chase

„Chtěl bych vidět, jak by ho John roznesl v Na vlastní oči.“ Ajaztassi

„Bylo by spravedlivé, aby ho »cajti« potrestali jako každého druhého řidiče. Nebo bude kázat vodu a pít víno? Jako to dělal Tupolánek?“ Siroky11

„Nejhorší na tom je, že tito lidé nedodržují zákony. Včera složil slib naší republice. A jsme tam, kde jsme byli. Opět jenom kecy!!!“ Petr11

komentator ( 17. července 2010 19:59 )

Předpisy platí pro každého. A zejména jako ministr by měl jít příkladem. Jak může chtít, aby lidi dodržovali zákony a dopravní předpisy, když ministr se cítí být nedotknutelný...... Netvrdili John a další členové strany Věci veřejné, že zavedou nový styl v politice, slušnost a dodržování zákonů? Někteří politici ze strany VV se chovají jako komunističtí papaláši za bývalého režimu. Když bude John a VV pokračovat v porušování svých předvolebních slibů, dopadnou jako sedláci u Chlumce v podzimních komunálních a senátních volbách. Lidi jim nebudou věřit.

gevi ( 15. července 2010 20:48 )

Možná se může váš názor vzít v úvahu. Jenže u nás je nyní tento předpis a ministr dopravy by měl být prvním, kdo se jím bude striktně řídit.

gevi ( 15. července 2010 20:45 )

On je ale ministrem dopravy. A tohle je přestupek týkající se právě dopravy. Kdo jiný, než ministr by měl jít příkladem? Mimochodem to Masserati (takhle se to jmenuje správně) bych ani nechtěl. V běžném provozu mi stačí moje Toyota.

frantisekdobrota ( 15. července 2010 15:59 )

Místo klasický značky tam měl plastovou, no a co! Že vás to tak žere!? Nezávidíte mu náhodou to Maseratti?

vodnar2010 ( 15. července 2010 14:19 )

Proč mu věrit joko ministru .Stačilo řici mám auto na které se ta značka nehodí proto jsem si ji tam nedal namontovat od prodejce a dal jsem tam tu nálepku tečka.Ta světla jsem si asi nezapnul z rotržitosti tečka .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa