Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Ministr Bárta zřejmě přijde o řidičák!

Nálepka na kapotě tvářící se jako espézetka je nelegální
Nálepka na kapotě tvářící se jako espézetka je nelegální  (Autor: David Malík)
Autor: gib - 
14. července 2010
06:55

Ministr dopravy Vít Bárta (VV, 36 let) zřejmě přijde o řidičský průkaz. Na svém maserati má totiž registrační značku jen nalepenou na kapotě. A to je nezákonné! Případem se už začala zabývat policie, podle které ministrovi hrozí až rok bez řidičského průkazu.

Na to, že Bárta jezdí nezákonně bez registrační značky a ještě k tomu nemá rozsvícená světla, upozornil ve včerejším vydání deník Blesk.

Po otištění článku se případem začala zabývat policie, která zároveň poslala Blesku žádost o poskytnutí informací, podepsanou samotným ředitelem dopravní policie Leošem Tržilem.

Pokuta až deset tisíc korun nebo ztráta řidičáku

„Policisté už případ vyšetřují,“ řekla mluvčí policejního prezidia Veronika Benediktová s tím, že Bártovi za jízdu bez registrační značky hrozí pokuta až deset tisíc korun a až na rok může přijít o řidičák.

O tom ví své i Martin Kocián ze skupiny Lunetic. „Jel jsem tehdy bez přední značky. Chytili mě a vzali mi na půl roku řidičák,“ přiznal Kocián. Podle něj by měl stejný metr platit i pro Bártu. Blesk se proto pokusil zeptat novopečeného ministra, co s tím chce udělat. Ten však obligátně nezvedal telefon.

radan65 ( 16. července 2010 07:45 )

prestupkova imunita ridicak by musel odevzdat dobrovolne zadna hruza auto s ridicem na statni utraty to resi stejne ho uz ma

gogo ( 15. července 2010 14:04 )

Ač to vypadá neuvěřitelně, je tomu skutečně tak. Sami podvodníci byli zaskočeni velikostí důvěry jaká jim byla dána.... To ani ve snu nečekali...

panalev ( 15. července 2010 07:27 )

Ty už dávno nemá, někdo mu je vypíchl, má skleněné.

panalev ( 15. července 2010 07:25 )

konečně člověk na svém místě! Zapllatí 10 000, co to je? Či rok bez řidičáku? Dostane šoféra....Sakra to jsou tresty, že se strachy třesu.

komentator ( 14. července 2010 19:35 )

Strana VV slibovala nový politický styl, slušnost, dodržování zákonů. A již pár dní po volbách politici ze strany VV zapoměli na své sliby. Zbohatlíci jako ministr dopravy Bárta si myslí, že jsou nad zákony. Jak vidno strana VV jsou nástrojem pro podnikatele z vedení strany VV prosadit si své podnikatelské záměry. John a jeho véčkaři by si měli uvědomit, že lidi véčkařům jejich aroganci a nesplněné sliby spočítají již u podzimních voleb do Senátu a městských zastupitelství.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa