Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman dostane třetí dávku vakcíny na jaře. První dáma Ivana je očkovaná, co Kateřina?

Autor: ula, ČTK - 
22. srpna 2021
11:57

Dcera prezidenta republiky Kateřina Zemanová v dubnu přiznala, že ještě nemá vakcínu proti covidu-19, ale doufala, že dostane termín do Vánoc. Její otec v pořadu S prezidentem v Lánech prozradil, zda už je jeho dcera očkovaná. Zároveň naznačil, zda se on sám hodlá naočkovat třetí dávkou, pokud ji vláda schválí.

„Nevím, neptal jsem se, zda má Kateřina vakcínu. Ale ptal jsem se ženy, zda je očkovaná. A ta je, tak doufám, že dcera bude následovat příklad matky,“ prozradil o své dceři prezident Miloš Zeman.

Některé země už nyní očkují třetí dávkou, jako např. Izrael nebo USA. Očkovat třetí dávkou se nechá podle svých slov i prezident USA Joe Biden s manželkou.

Česká vláda nyní uvažuje, že od podzimu přestoupí k podání třetí dávky právě seniorům a dalším rizikovým skupinám. Rozhodnout by se mělo do konce srpna.

„Já už jsem se dohodl se svým ošetřujícím lékařem, že já budu mít přeočkování. Ne na podzim, ale na jaře příštího roku,“ řekl Zeman s tím, že ho injekce nebolela, proto se nebojí třetí dávky.

Zeman by se rovněž přikláněl k povinnému očkování proti koronaviru, pokud by přišla další vlna epidemie. Prezident uvedl, že je nutné apelovat na lidi, aby k vakcinaci šli.

Povinná vakcinace je podle Zemana složitá otázka, na kterou není jasná odpověď. Nyní ale vzhledem k dosavadnímu počtu naočkovaných lidí není nutná, řekl. Dokončené očkování má v Česku víc než 5,5 milionu lidí.

„Na druhé straně, kdyby zde byla další vlna covidu s nějakou neznámou mutací, jež by zasáhla vysoký počet lidí, tak bych se k povinnému očkování přikláněl,“ doplnil prezident.

„S váháním“ Zeman podpořil uznávání protilátek proti covidu-19 pro prokázání bezinfekčnosti, které by rád zavedl Babiš i sněmovní opozice. Náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková ve čtvrtek uvedla, že pro uznávání protilátek není dost důkazů. „Spor je spíše v tom, jak intenzivní protilátky mají (pro uznání bezinfekčnosti) být,“ podotkl prezident. Zdůraznil, že se nepovažuje za epidemiologa.

Video  Zeman o covidu: Rýpl si do nadlidí a snobské smetánky ve Varech.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Rumprecht ( 22. srpna 2021 22:57 )

Jděte už s tím očkováním opravdu do ***!

ANO_travit_psy ( 22. srpna 2021 21:07 )

Jestli má inteligenci po otci, tak je to pro ní příliš složité.

Danela ( 22. srpna 2021 15:52 )

Ty jsi všude, agente.

Actimel ( 22. srpna 2021 15:15 )

Actimel ( 22. srpna 2021 15:15 )

..byl jsi přítomen? že to omíláš u všech článků..nebo jediný co slintal v koutě a proto tolik jedu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa